|

Čović: Moramo imati alternativno rješenje dogovoru sa SDP-om

Čović: Moramo imati alternativno rješenje dogovoru sa SDP-om
0
F
FENA
29.1.2015. u 13:51
15
komentara
0

dijeljenja
Čović: Moramo imati alternativno rješenje dogovoru sa SDP-om Dragan Čović, (Foto: Arhiv/Klix)
Morat će postojati alternativno rješenje dogovoru sa SDP-om, jer ako budemo ovisili o bilo kome nemamo rješenja. Onda se ništa neće promijeniti ni za naredna tri mjeseca. Znači, mora biti alternativa takvom rješenju i pošto je dominantno SDA zadužena da pokuša naći to rješenje pričekat ću ponedjeljak da čujem što se uspjelo uraditi, izjavio je za Fenu član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, komentirajući pokušaje da se deblokira izbor predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.
Potvrdio je da je danas imao duži razgovor o toj temi s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH i zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem te da je i taj razgovor "išao u pravcu da bi se preko vikenda definitivno moralo znati kako će se riješiti problem s Klubom Srba u Domu naroda, odnosno da iduće sedmice možemo završiti imenovanje predsjednika i dopredsjednika Federacije“.

"Mislim da smo vrijeme potrošili i da smo došli u situaciju da se to sada mora završiti na bilo koji način", ustvrdio je Čović.

Kaže da prema njemu nije bilo zahtjeva da se pristupi uspostavi izvršne vlasti na državnoj razini ne čekajući deblokadu procesa uspostave vlasti u Federaciji.

"I oni koji bi eventualno mogli ići s takvim inicijativama znaju kakav je moj stav. Jedino što mi možemo uraditi jest da implementiramo u potpunosti rezultate izbora i sačekat ćemo ponedjeljak da vidimo što će se dogoditi u Federaciji. To je početni potez koji se treba povući kako bi se pristupilo i formiranju vlasti na razini BiH", ističe Čović.

U izjavi za Fenu je posebno naglasio da će HDZBiH i dalje inzistirati na suradnji sa SDA, a ako to partnerstvo nema dovoljno kapaciteta u jednom koalicijskom promišljanju možda će imati u nekom drugom.

"Ne želim ništa prejudicirati. Pričekajmo ponedjeljak da vidimo što će se dogoditi. Jedino je sigurno da će HDZBiH inzistirati i jačati partnerstvo sa SDA i transformirati ga u jedno strateško partnerstvo", zaključio je Čović.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...