|

Čović, Ivanić i Izetbegović na konferenciji o preuređenju političkog sistema BiH

Čović, Ivanić i Izetbegović na konferenciji o preuređenju političkog sistema BiH
7
Klix.ba
13.11.2015. u 13:30
45
komentara
7

dijeljenja
1/8 Foto: Predsjedništvo BiH
2/8 Foto: Predsjedništvo BiH
3/8 Foto: Predsjedništvo BiH
4/8 Foto: Predsjedništvo BiH
5/8 Foto: Predsjedništvo BiH
6/8 Foto: Predsjedništvo BiH
7/8 Foto: Predsjedništvo BiH
8/8 Foto: Predsjedništvo BiH
Članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić prisustvovali su konferenciji pod nazivom "Konsenzus o preuređenju političkog sistema 20 godina poslije Daytona-realnost ili zavaravanje".
Konferencija se održava uz visoko pokroviteljstvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, a organizator je Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara. Konferenciju su otvorili predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i izvršni direktor Instituta za društveno-politička istraživanja Josip Blažević, a konferencija je organizovana u dvije panel-diskusije.

Na prvom panelu, pod nazivom "Kako prilagoditi politički sistem potrebama svih građana Bosne i Hercegovine (pripadnicima konstitutivnih naroda i ostalima)?", panelisti su bili članovi Predsjedništva BiH, a razmijenjena su mišljenja o Daytonskom mirovnom sporazumu u proteklih 20 godina i ispitivanju mogućnosti konsenzusa oko konkretnih institucionalnih promjena u Ustavu BiH i FBiH, te izmjenama Izbornog zakona BiH.

Na prvom panelu učestvovali su i predsjednik entiteta Republika Srpska i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, prvi zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić, zastupnik u Domu naroda Parlamenta BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, te predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić.

Na drugom panelu, pod nazivom "Uloga i odgovornost medija u izgradnji političkog konsenzusa oko prijepornih političkih pitanja", panelisti su bili predstavnici medija.
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...