|

Članovi Predsjedništva BiH panelisti na konferenciji o preuređenju bh. političkog sistema

Članovi Predsjedništva BiH panelisti na konferenciji o preuređenju bh. političkog sistema
2
Klix.ba
12.11.2015. u 12:46
6
komentara
2

dijeljenja
Članovi Predsjedništva BiH panelisti na konferenciji o preuređenju bh. političkog sistema Foto: Klix.ba
Članovi Predsjedništva BiH prisustvovat će konferenciji pod nazivom “Konsenzus o preuređenju političkog sistema 20 godina poslije Daytona – realnost ili zavaravanje?”, koja će biti održana 13. novembra 2015. godine u Mostaru
Konferencija se održava uz visoko pokroviteljstvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića. Organizator je Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara, a konferencija će se odvijati u dva panela.

Prvi panel je “Kako prilagoditi politički sistem potrebama svih građana Bosne i Hercegovine (pripadnicima konstitutivnih naroda i ostalima)?”. Panelisti su predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH dr. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH i predsjednik Partije demokratskog progresa dr. Mladen Ivanić.

Drugi panel je “Uloga i odgovornost medija u izgradnji političkog konsenzusa oko prijepornih političkih pitanja”, a panelisti su predstavnici medija.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...