Zajednički kolegij
40

Čović i Zvizdić pod utiskom sastanka: Korak po korak stižemo ono što je 13 mjeseci ispred nas

I. Č.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Predsjedavajući Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i Denis Zvizdić održali su zajednički kolegij danas u Sarajevu, poručivši da je atmosfera na sastanku bila dobra i da korak po korak stižu ono što 13 mjeseci stoji pred njima.

Čović je kazao kako je atmosfera na sastanku bila više nego dobra te da daje neku šansu kada je riječ o formiranju Vijeća ministara BiH, odnosno puštanja u rad Parlamentarne skupštine BiH.

"Ohrabreni smo da su sve tačke dnevnog reda formalno završene. Jedna od tačaka je da ćemo biti domaćini Senata Parlamentarne skupštine Evrope. Korak po korak sustižemo nešto što stoji već 13 mjeseci ispred nas", kazao je Čović.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Podsjetio je da su sutra u Mostaru razgovori između HDZ-a i SNSD-a, te da će, ukoliko sve bude po planu, uskoro imati sastanak sve tri stranke.

"Neće nam biti neprijatno organizovati Senat Parlamenta Evrope jer ćemo do petog mjeseca 2020. imati formirano Vijeće ministara, Parlamentarnu skupštinu BiH. Ovo stanje je neodrživo. Niko nas ne treba podsjećati na odgovornost koju mi imamo", rekao je Čović.

Zvizdić je istakao kako je dijalog najbolji način da dođu do rješenja i da svaki sastanak budi nadu.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

"Svaka inicijativa koja ide u pravcu deblokade rada Predstavničkog doma je dobrodošla. Zvanični stav SDA je da ćemo je podržati", istakao je Zvizdić.