Čović i Moon: Za BiH je važna umjerena i realna politika

S
Sarajevo-x.com
2.3.2012. u 18:52
0
1
Čović i Moon: Za BiH je važna umjerena i realna politika
0
Čović i Moon: Za BiH je važna umjerena i realna politika
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i američki ambasador u BiH Patrick Moon ocijenili su da je za BiH i njenu integraciju u NATO i EU izuzetno važna umjerena i realna politika, kao i spremnost na dijalog i saradnju u interesu BiH i svih njenih građana i naroda.
"Danas kada su susjedi BiH na putu ka stabilnosti s novim, sposobnim Savjetom ministara BiH, uključujući predsjedavajućeg Vjekoslava Bevandu koji ima iskustvo u sektoru finansija i ekonomije, BiH je u prilici da i ona ide tim putem", saopšteno je iz HDZ-a BiH nakon današnjeg sastanka Čovića i Moona u Mostaru.

Čović i Moon razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i mogućnostima rješavanja otvorenih političkih pitanja koja stoje pred BiH i sve više opterećuju njeno normalno funkcionisanje, odnosno o "pronalaženju pravog puta i strategije za otvaranje vrata EU i NATO, kao i šta bi u predstojećem periodu trebalo uraditi kako bi se otvorila svijetla evropska perspektiva BiH".

Sagovornici su zaključili da je proteklih nekoliko sedmica u BiH evidentna nova energija i optimizam, "koja daje nadu za budućnost"

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: