Komentari (140)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zlatko ..ebao si Bosnu ko nikad. Tvoj su izbor Dragan kojem je matična država Hrvatska, Dodik koji više voli Srbiju od Bosne i Fahro Crnogorac o kojem se ne bi izjasnjavao zbog kucnog odgoja
veoma mudro neće da kaže 2 regije jer bi to značilo herceg bosnu i bošnjakistan nego mudro kaže 3 regije iz 2 razloga 1 razlog. Dobija Herceg Bosnu (mostarska regija) 2. razlog. Ujedno razbija Bošnjake na 2 regije tako da u državi imamo Republiku Srpsku, Herceg Bosnu i 2 bošnjačke regije koje ce uvijek huškati jednu na drugu ne bi se čudio da im to prodje kako smo mi glupi
ti si poremecen ja sam hrvat iz kupresa i ne sramim se bosne to je oduvijek bila bosna i uvijek ce bit naglasak mentalitet obicaji zemlja ostre zime i sve tako isto livno i glamoc i bosansko grahovo i pola duvna vi dole iz hercegovine ste prodali svoje hrvate po konjicu i jablanici i po srednjoj bosni i posavini i dan danas opet ima vise nas hrvata u bosni nego vas dole u H
sto se ovi mostarci nesto prave kao mrze bosnu a naglasak im vise lici na bosance nego na hercegovce imam prilajtelje u mostaru dosta slico pricaju ko sarajlije
Najsmesniji su ovi koji se obracaju Covicu ili Dodiku direktno, ko da ce oni da citaju sta papci pisu. Zajednica je proslost, svako svom stadu.
Zar mislite da su Ptrioti Bosne i Hercegovine glupi,da ne vide u kakvoj bi se situacijinašla Bosna i Hercegovina ako bi ona jedina ukinula vojsku.To se ne može dogoditi prije regionalne ili globalne demilitarizacije.Prema tome, uzalud se D.Čoviću slažeš sa M.Dodikom, patrioti Bosne i Hercegovine nikad neće dozvoliti da se sigurnost i nezavisnost BiH dovede u pitanje.
što se tiče M.Dodika,lahko je vama sa njim se slagati, jer je očigledno da su vam ciljevi isti;napravitišto više problema i situaciju u BiH učiniti bezizlaznom.Zar je normalno razmišljanje \"ozbiljnih\" političara da jedino predlažu ukudanje vojske u Bosni i Hercegovini, a da države u okruženju i ne pomišljaju na ukidanje svojih vojski.Te države nisu ugrožene od susjeda, a ponajmanje od BIH.Posljednja agresija na BiH, a i malo dalja prošlost upozoravaju da joj stalno prijete radikalne ideologije iz susjedstva,posebno iz Srbije ,gdje četnički pokret normalno djeluje i otvoreno prijete BiH.
Gosodine Čoviću,dokle godm je nacionalizam ispred demokratije,odnosno dokle god na vlasti budu nacionalističke stranke pout Vaše i Dodikove,Bosna i Hercegovina ne može biti funkcionalna i normalna država.Istina, nacionalističke stranke biće jošodređeno vrijeme na vlasti ali će toliko upropastiti narod i državu da će narod na kraju morati shvatiti da država jedino može funkcionisati ako je građanska demokratija na prvom mjestu pa tek onda koliko je to potrebno i nacionalni interesi.To vrijeme, svakako, mora doći,svijest naroda će se promjeniti,jer vi se sada bavite samo nacionalizmom, a privreda i ekonomija su na margini vaših aktivnosti.
Hajmo odbaciti zelje i volje,vama kad neko kaze istinu u lice nevalja,sta je rekao sto nije istina,evo 20 god.pokusavaju nesto napraviti,neide,sta treba jos 20 god.provesti u uzaludnim projektima,i sta kome znaci jel vaka il naka,politcari cuvaju svoje pozicije i normalno da ce cuvati uredjenje koje im to omogucava,ufatite se posla,trazite sebi selameta,jedva cekate da cova,tihi,bakir,dodo nesto kazu pa da navalite,koji ste vi ublehasi a vjerovatno negdje sjedite na budzetskoj sisi i sisate motku.
drago mi je sto javnosti dokazujete da ste samo pastorzi.n
Pa, gospodine Covicu, nije cudno sto se ti i tvoj kompanjon Laktasenko tako dobro slazete ako se ima u vidu cinjenica da su vam se i mentori (Tuđman i Milosevic) izuzetno slagali kad je u pitanju unistenje BiH. Stvoriti feude u kojima biste bili sigurni od sudskog progona zbog kriminala, a onda srusiti (podijeliti) drzavnu teritoriju, narod, vojsku, monetu kao stubove drzave, pa onda k\'o fol mirni razlaz prozirni je cilj, kako velikosrpske tako i velikohrvatske, politike. Ali ima samo jedna \"sitnica\" o kojoj niste vodili racuna, BOSANCI I HERCEGOVCI. Oni su zaustavili vase mentore, pa ce i vas. Vjerujte ima nas puno vise nego vas koji sanjate taj scenario. Ima nas
uptad now Nisi se osvrnuo što od vas (Srba) pobjegoše Slovenci, Hrvati, Makedonci, Crnogorci, Albanci, a uskoro će i Madžari (Vojvodina). Pogledaj danas u Srbiji, sve SRPSKO, ništa nema SRBIJANSKO. Nema ostalih naroda, nema manjina. Samo ti smetaju Muslimani/Bošnjaci i džamije. Koji si ti bolesnik i mrzitelj svega onoga što nije Srbin i srpsko.
Tuđman i Milošević su i dalje prisutni u BiH. Samo su sada klonirani Čović i Dodig. Treći entitet i stvaranje NDH je u mislima i djelovanju Čovića. To što su mu ublehari u sudovima u Mostaru i Sarajevu pomogli da optužbe zastare je riječ o mufljuzima u redovima Bošnjaka/Muslimana. Realno, šta može dvojac Lagumdžija-Radončić? Ništa ni za suprostavljanje retrogradnoj politici spomenutih ni za razvoj, ni zaposlenja ni jačanje države BiH. Jer, oni niti su imali taj kapacitet niti ih to interesuje. Valja ovo što je preostalo od državnih firmi raskrčmiti, uvećati vlastita \"carstva\" i zadovoljiti lične interese. Za to vrijeme dvojac Dodik-Čović umrtvili su većina aktivnosti na nivou BiH, jer uvijek se kaže da se predstavnici iz entiteta RS ne slažu i stvar propadne. U to vrijeme predstavnici zakonodavne vlasti sa nivoa BiH, mislim prije svega na Bošnjake/Muslimane, putuju po svijetu.
Meni mentalni sklop Bošnjaka nikako nije jasan. Žele da ima ostane ovakva federacija iako ima milijjun vlada i kantona nego da bude 3. Žele neku građansku državu ,a zapravo žele islamsku državu. Svaka država u Europi i decetrlizovana(Belgija, švicarska,VB...). Prićanje o tome da hrvata ima 7-8 posto i da ne bi ih se trebalo ništa pitati. Pa gospodo draga pogledajte Crnu goru koliko ima stanovnika, luxemburg,malta... ima ih manje nego sto ima hrvata u bih pa imaju vlastitu državu. Ideja bosanstva je zapravo dobra ideja ali kad bi se poštivala, nego je problem što bi bošnjaci onda napravili islamsku državu ,a to nemože proći. A ja prolazim dosta kroz Bugojnu, Sarajevo i ostale gradova, pa ne vidim ja baš tu neku ideju bosanstvo više ideju islama hehehe.
@CROAT zavisi koliko će biti bošnjaka i drugih koji su za bih kada ih bude 70-80% teško da će dopustit da manjine odlučuju o svemu.
vama u bosni treba jedan sustinski iskren dogovor gde ni jedna tema ne bi smela da bude zabranjena. vi do sada takvog dogovora niste imali. pricate vi, ali obracate se svom toru, ogovarajuci i pljujuci ove druge. na takav nacin nista necete postici. treba da pricate medjusobno. evo par tema oko kojih treba da se dogovorite: - puna su vam usta kako su srbi konstitutivan narod. sto ste pogazili konstitutivnost i raspisali referendum \'92 bez saglasnosti konstitutivnog naroda? - neusaglasenost postojanja bosanjacke nacije sa istorijskom naukom. - zasto je alija izetbegovic odbacio kutiljerov plan? - zar jugoslovensko nasledje nije mnogo pozitivnije i mnogo bitnije od osmanlijskog?
Sve nešto umotano,uvijeno u foliju tret-mrt,očito je da hercegovački Hrvati ne znaju točno što žele a za to je kriva,zna se,kra de ze godinama su ubkedivali da Bih nije domovina Hrvata,sada kada je hrvatski puk prepolovljen svi su im krivi kra de ze samo naprijed,nastavite kao do sada i sve super