{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Corrias: BiH ujedinjeno treba odgovoriti na terorističku prijetnju

F
30.4.2015. u 19:25
0
92
Corrias: BiH ujedinjeno treba odgovoriti na terorističku prijetnju
0
Corrias: BiH ujedinjeno treba odgovoriti na terorističku prijetnju
Ruggero Corrias i Igor Crnadak
Ambasador Republike Italije u Bosni i Hercegovini Ruggero Corrias, nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom, izrazio je solidarnost Italije u vezi s napadom na policijsku upravu u Zvorniku, ukazujući na potrebu da BiH ujedinjeno odgovori na terorističku prijetnju.
"Teroristički akt u Zvorniku zvono je za uzbunu i na njega BiH mora odgovoriti ujedinjena, rješavajući odmah i socio-ekonomsku krizu. Evropska unija je Sarajevu ponudila jedan novi put. Na taj put se mora krenuti urgentom akcijom u smislu reformi i gledajući u budućnost", kazao je Corrias.

Osnovna tema razgovora bila je europski put Bosne i Hercegovine i nova Agenda za povezivanje koju je predložila EU i odnosi se na razvoj strateških infrastruktura na Balkanu.

Sagovornici su suglasni koliko je važno da BiH ne izgubi priliku ponuđenu novom europskom inicijativom, provodeći, odmah i kroz jačanje interinstitucionalne saradnje, prvi paket socio-ekonomskih reformi koje su od prioritetnog značaja za građane.

Pominjući komemoraciju genocida u Srebrenici, Corrias je izrazio nadu da dvadesetogodišnjica obilježavanja tog događaja neće biti predmet instrumentalizacije, nego prilika za pomirenje i dijalog, saopćio je Ured za štampu Ambasade Italije u BiH.

Razgovarajući o stanju bilateralnih odnosa, bh. ministar je izrazio zahvalnost za italijansku ulogu prvog partnera BiH u sferi kulture, što se potvrđuje i julskim dolaskom Milanske skale koja će u Sarajevu održati Koncert za mir posvećen, kako je kazao ambasador, sutrašnjici BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: