BiH
104

Cormack: Nije pokazana politička volja za rješenje problema Mostara

Piše: A. P.
Maureen Cormack (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Maureen Cormack (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nakon večerašnjeg okupljanja lidera vladajućih političkih stranaka FBiH u rezidenciji ambasadorice Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack koje je proteklo bez dogovora o raspisivanju lokalnih izbora u Mostaru, ambasadorica je ipak izrazila nadu da će stranke sarađivati i naći rješenje o ovom gorućem pitanju.

"Večeras smo opet pokušali na jednom mjestu okupiti stranke da bi se razgovaralo i napravio plan koji bi omogućio građanima Mostara da iskoriste svoje građansko pravo i glasaju na izborima kao što se glasa u svakom demokratskom sistemu", kazala je Cormack u izjavi novinarima.

Istakla je da nažalost političke stranke nisu pokazale političku volju i spremnost da ostave po strani svoje utvrđene pozicije, ali i izrazila opredijeljenost da se radi na dogovoru.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Iako je kratko vrijeme do izbora, mora se nastaviti raditi na tom pitanju, što su čelnici stranaka i obećali. Nadamo se da će raditi i interno i jedni s drugima, a građani ih trebaju smatrati odgovornima u ispunjavanju tih obećanja", poručila je američka ambasadorica nakon što je ispratila goste.