Komentari (132)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
neće hanuma, evo ja imam posao, svi mi u porodici rade, imamo veća primanja od BiH prosjeka, spremam se da idem iz ove usrane seljačke zemlje gdje mazohisti glasaju za svoje silovatelje, ubice i krvnike
@AdminDudlaDrinskom .. nema muda podapirat kad ti je ćejf
@AdminDudlaDrinskom .. sjetićeš se
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Eeeh... ona moja ti Morin... Nije sve u parama. Dzaba ti poso kad za svaku sitnicu moras da se natezes s budalama, s televizije ti stalno prijete ratom, kuknjava na sve strane, nemas obezbijedjene elementarne uslove za zivot jer vlast banke nije ulozila u infrastrukturu decenijama a iz iste je pokrala milijarde... I u Americi raja gravitira urbanoj sredini umjesto da ore njivu negdje po flyover drzavama. Jes zivot tamo skuplji - ali je i sadrzajniji. I niko ne pita za nacionalnost.
Hjebes drzavu dje odes na posao,a radim i ja i zena kada se vratimo kuci ona obijena stvari odnesene policija slika uzme podatke i nista.I tako tri puta i sada treba neko da me ubjedjuje da tu treba da zivim.Odluka pada idemo vani i tek sada znamo da zivimo.Radimo dosta ali dobro i naplatimo.Mirno spavamo i nema upada u stanovanje.Ostajem u Norveskoj da tamo i zavrsim sa zivotom.Sve to zna ambasadorica,s sta je preduzela...
nece niko da se bori za bolje sutra u toj zemlji,to be sto bi mladi trebali da,race. ali takav smo mi narod koliko ih pobjeze za vrijeme rata,pa se vratise pa sad jebu dole svakoga koga stignu. a oni sto su se borili nemaju sta jest. mi svoje non stop odbacujemo a nabrzinu tudze primamo,pa bas ti sto bjeze napolje su razlog sav taj belaj dole. a nece niko nista samo sjede na netu I zale se. traziliste ste drmokraciju I kapitalizam dobili ste sto ste trazili
Gospodjo CORMAC: Buduci da vec godinama podrzavate i na sve druge nacine afirmisete nakradne i lopovske,nacionalisticke i fasisticke vlade i narodne " lidere " jasno govori kako zapravo Vi ovdje nemate nikakvog posla.
Otici ce svi. I oni koji posao imaj i oni koji posao nemaju. Razloge znaju i mala djeca.
Kao i većina što je već konstatovala... i oni koji imaju posao gledaju da razgule što prije. Većina naših poslodavaca su stoke koje izrabljuju radnike na sve moguće načine. Dok vrhunske kompanije na zapadu na prvo mjesto stavljaju zaposlenike i njihovo zadovoljstvo, kod nas je obrnuto.
A ko ce odgovarati sto je bake dozivio stres zbog prsta😄
Prije nekoliko godina, ne sjećam se je li opština Odžak ili Orašje , na internetakoj prezentaciji opštine ljudi se hvalili slobodarskim duhom stanovništva tako što su se branili dvije ili tri sedmice duže od Berlina hahahahaha WTF.
Nije stvar u tome da se ima posao. Stvar je da covjek bude dostojno placen za taj posao.
Sta cu ti pricati evo kod nas u okolici Mostara raja i koja je imala fine poslove, sredjene kuce, auta i opet ode i to citave obitelji, strasno, dosadilo ljudima vise ove politicke price, zastoj, blokade, nezadovoljstvo, osjeti se u zraku depra neka i to je najveci razlog... i naravno svijetlija buducnost za djecu, djecji doplatak, placena praksa, besplatne knjige...
Posao ali posteno placen...
ovi svi ko papagaji trube o izbornom zakonu i predstavnicima "mog naroda"... ma Jhebo te vise i tvoj i moj i njihov narod... sve je to jedan narod bosanski narod i treba nam neko ko ce znati zastupati interese BiH da tebi i meni bude bolje ovdje gdje jesmo, a ne interese Hrvatske i Srbije
je li ozbiljno, a jesi pametna sta je ovo
Samo tamo gdje narod nema posao i uredne na vrijeme isplacene place se bavi nacionalizmom,glupostima... Kad je dobar standard svi trce da rade i zarade sto vise,da djecu odvedu na odmore,da kupe fina auta,vide inostranstva... E sad kao prvo nase vladajuce elite i 20 godina kasnije nisu stvorile uslove da stranci otvaraju firme u ovoj drzavi.Najveci problem birokracija. Drugo,dok je bilo donacija niko nije vodio racuna gdje se iste ulazu. Zapad ne radi NISTA po pitanju investicija u BiH
@praznaprica Jasno mi je :) To sam spomenula samo zato sto stalno pricaju o nekakvoj pomoci pri otvaranju firmi u BiH... a nista ne cine po tom pitanju ili bilo kojem drugom sem pametovanja. Tudja ruka svrab ne cese i to je tako.
@praznaprica Slazem se u potpunosti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zasto bi ostao kad niko ne cijeni rad .Radis za dnevnicu od 15 maraka i trebas biti zadovoljan ... dok u normalnim drzavama za isti posao tu dnevnicu zaradis za sat .
Logično. Situacija više nigdje u svijetu nije jednostavna. Evo recimo ako uporedite Bosnu i Njemačku. Razlika može biti između pjesimizma i optimizma.
Nije dovoljno samo naglasiti razliku izmedju pesimizma i optimizma.U Njemackoj imas vise mogucnosti ako si zainteresovan da postignes nesto vise.Nitko ti ne trazi partijsku knjizicu, vec samo znanje.Kuverta tamo ne vazi, osim ako imas od prijasnjeg sefa dobru ocjenu tvog rada.