{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čordaš-Ramić: Zajedničkim aktivnostima pomoći izbjeglicama

F
12.5.2012. u 17:33
3
1
Čordaš-Ramić: Zajedničkim aktivnostima pomoći izbjeglicama
3
Čordaš-Ramić: Zajedničkim aktivnostima pomoći izbjeglicama
Davor Čordaš
Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske (RS) Davor Čordaš i savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH za povratak i dijasporu Edin Ramić razgovarali su danas o mogućnostima zajedničkog djelovanja u pravcu animiranja potencijalnih investitora i korištenja povoljnih kreditnih linija za planirane projekte kojima bi se pomoglo izbjeglim i raseljenim osobama. Na sastanku u Banjoj Luci istakli su da je raseljenički problem dugo prisutan na ovim prostorima, te bi udruživanjem vlastitih resursa i kreditnih sredstava, uz dobro planirane projekte, bila znatno ubrzana dinamika rješavanja ovih problema.
Iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS-a je saopćeno i da je savjetnik Ramić naglasio da ohrabruje činjenica da ministar Čordaš uspijeva aktuelizirati i podržati projekte koji doprinose povratku i poboljšanju kvaliteta života povratničkih zajednica.

Razgovarano o značaju potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između kreditora BBI banke i Turkish Zirat banke, te resornih entitetskih ministarstava, kao i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Sredstva iz te kreditne linije bila bi usmjerena na projekte podrške održivom povratku u BiH, što bi trebalo značajno unaprijediti proces povratka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: