BiH
0

Coca Cola Sarajevo Holiday Market od 15. decembra na Trgu oslobođenja

Sarajevo-x.com
Na Trgu oslobođenja u Sarajevu će od 15. decembra do 15. januara 2012. biti održan prvi Coca Cola Sarajevo Holiday Market.

Osmišljen po uzoru na božićne markete u gradovima Zapadne Evrope, Coca Cola Sarajevo Holiday Market sajamska je manifestacija, sa brojnim zabavnim sadržajima, koja ima za cilj doprinijeti kreiranju istinskog prazničnog ugođaja u Sarajevu, kako za građane Sarajeva, tako i za sve turiste koji Sarajevo posjećuju u vrijeme kada se u Sarajevu slave Hanukkah, katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić, pravoslavna Nova godina..

Coca Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti. Realizacija ove aktivnosti ima prevashodno za cilj upotpuniti turističku ponudu Sarajeva u vrijeme zime.

Coca Cola Sarajevo Holiday Market sastojat će se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica, načinjenih u skladu sa evropskim standardima u domaćoj firmi (Krivaja TMK). U kućicama će se, tokom mjesec dana trajanja Marketa, prodavati suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće.

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji će biti smješten ispod šatora površine 300 kvadratnih metara i u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio Dječiji park u sklopu kojeg će biti postavljen niz sadržaja za najmlađe, među kojima i Dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park.

Tokom trajanja Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa će u saradnji sa Hotelom Termag biti organizirana i autobuska linija Sarajevo – Jahorina. Cilj uspostave ove pilot autobuske linije je demonstriranje neophodnosti održavanja redovnog autobuskog saobraćaja na relaciji Sarajevo – Jahorina tokom zimske turističke sezone, što bi dovelo do kompletiranja turističke ponude sarajevske regije u zimskom periodu.

Realizacija Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa ne bi bila moguća bez podrške Grada Sarajeva, koji je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID – Sida Firma Projectom, suorganizator Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Veliku podršku realizaciji Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa pružila je i Općina Stari Grad, a značajan doprinos dali su i Općina Centar, Ministarstvo turizma i okoliša FBiH, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i brojni partneri i sponzori.