Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cirkus zvani Kanton Sarajevo se nastavlja, nema vode, paščad i kriminalci se nas ganjaju po ulicama, štakori i zmije se suncaju u centru grada, djeca ne mogu u vrtiće...idemo dalje...
pasaluk po mjeri SDA
Adnane, ovaj tvoj komentar je za one bilborde duž glavnih saobraćajnica.. Fenomenalno si rezimirao sliku našeg grada.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
boze boze.....imal iko pametan u ovoj drzavi??
joj nikada dva dobra sastaviti!!
Pametni su otisli.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Mnogi će spomenuti Arziju... eto vam vlahindure šta vam napravi... presjeo vam deda mraz...
ovaj vrtić ne košta 140 KM nego 280 KM samo što roditelji plaćaju pola a ostalo daje kanton ili ko već. Za te pare se u privatnim vrtićima dobije puno više
Već neko vrijeme se osjeti da i ovu instituciju hoće da sruše. Otvorili se privatni vrtići pa smeta državni gdje se plaća duplo manja cijena. Puno Sarajevo kuća sa 120 kvadrata koje nazovu OR Vilenjak, Smokvica, tiru liru....i slična, zaposle žene koje ne rade ne prijave ih i plaćaju po 350 KM pa odjednom ne valja državni vrtić. Još ovi ispod što to komentarišu vidi se kome pripadaju. Ja imam dvojicu i oba idu u Djeca sarajeva i ne bih ih NIKADA dao u te stračare.
Kao prvo nije privatni vrtic 350,00 KM nego 250,00 KM, kao drugo na 6-7 djece jedna vaspitacica, a ne kao u drzavnom na njih 30-50 jedna vaspitacica, ne moze im imena zapamtiti, kao trece u drzavnom nema higijene, kad dodjem po dijete kao da sam u rudnik dosao, svi prljavi slampavi, nisu u stanju nos obrisati djeci, da ne govorim da ih nikada ne presvlace! Tebi je izgleda svejedno kako ce ti dijete probesti 8-10 sati, uz to das jos 100KM manje, ma odlicno! Pa ne placu djeca bez razloga kada ih ostavljate u drzavni vrtic! Moj sin je isao u drzavni vrtic i dijete je svaki dan dozivljavalo traumu kada ga ostavljam, sada ide u privatni vrtic i nece da ide kuci kada dodjem po njega...meni je to najbitnije, a da ne spominjem da govori engleski koliko i bosanski...i da crta, pise... Svako zna svoje, moje dijete vise nikada u drzavni vrtic!!!! Ne krivim ja vaspitacice, malo ih je i ne mogu sve stci, nego upravu koja je od drzavnog vrtica napravila tor!
Ne kivim ja vaspitacice, malo ih je i ne mogu se posvetiti svakom djetetu, ali uprava JU djeca Sarajeva je jedna smetljarska organizacija! Djeca jedu pastere i ostale iznutrice, mlijeko razblazavaju sa vodom, a i to ako pojedu....ne moze me niko ubjediti da jedna vaspitacica nahrani 30-50 malisana...ma daj! Jedna jako nehumana ustanova!!!!
koji su talovi? 1. od koga dobavljati pastete. 2. od koga dobavljati salamu. 3.od koga dobavljati hlljeb 4.od koga dobavljati mlijeko a da to bude causeviceva firma, tj magaza
Trebali su podnijeti davno...poslije trovanja i oni i direktorica
slobodna radna mjesta?
_"Konačnu odluku po uloženim žalbama donijeli su članovi Upravnog odbora Javne ustanove "Djeca Sarajeva", a novoprimljena djeca su u vrtiće trebala krenuti 15. septembra." Meni ovdje nešto nije jasno. Ako su poslije žalbi članovi UO donijeli konačnu odluku i ako su vrtići trebali otpočeti sa radom 15.9., zašto ne počinju? Rad vrtića ne zavisi od UO, nego od osoblja koje radi sa djecom. Ne može biti da je razlog neprimanja djece u vrtiće zbog ostavki članova UO. Razlozi su sigurno druge prirode o kojima ne žele da izađu u javnost.
meni pola plate ode ovaj mjesec za siterku :X:X
Nuto mi obdanista... Zaboravio sam ime vaspitacice, kasnije bila i direktorica a stanovala u zgradi do obdanista
Oni mole za razumijevanje.. Ma nije to problem, razumijemo mi da ste vi SDA kreteni, a možda smo ovako i zaslužili kad smo u vaše ime potjerali direktoricu...??! Izgleda da su tek tada započeli problemi... Mi jednu potjeramo a vi opet ne umijete drugu postavit... Možda je najbolje rješenje bilo Mirjani zadužit nikab da ga nosi samo na radnim mjestu i u kancelariji da ga drži...možda bi takva i bila podobna ...!!!
DERATIZACIJA svega sto radi u javnim ustanovama, inace paratiziti osvajaju.
Preko 500 djece ostalo van javnih vrtica, ali zato svaki dan nicu privatni. Upravni odbor se raspao mozda i zbog mucki oko prijema, cudnog sistema bodovanja, nepreciznosti kod objave konkursa koji je mnoge roditelje doveo u zabludu i slicno. Sprega vlasti i privatnika, nepotizam i partitokratija na djelu, kao i u svim ostalim sferama zivota.
svaki komentar na ovu vijest je ponižavanje inteligencije... ...pa i ovaj moj...
Jedna vaspitacica na 25-30 djece....djeca prepustena sama sebi, katastrofalno!!!! Apelujem na roditelje da ispisu djecu iz ustanove JU djeca Sarajeva, jedna nehumana ustanova!
@ocamsestrem Apsolutno se slazem sa tobom! Bolje jos 100KM, pa onda znam da je doruckovao i rucao...svakako i nesto naucio! Da ne govorim da je uredan kad do?em po njega, a kad jee isao u drzavni vrtic kad ga pokupom isto kao da sam ga na semaforu pokupio, prljav, slampav, slinav, sa modricom....