Sastanak iz zatvorenih vrata
2

Članovi Predsjedništva BiH se sastali sa Josipovićem

Anadolija
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Nebojša Radmanović sastali su u Sarajevu sa predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem.

Sastanak se održava iza zatvorenih vrata. Očekuje se da će najviši predstavnici dvije susjedne i prijateljske države razmotriti ključna pitanja koja opterećuju odnose ovih zemalja, kao što su neriješene granice, imovinsko-pravni odnosi, problem prometnog povezivanja područja Dubrovnika sa ostatkom Hrvatske i korištenje luke Ploče.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović stigao je u Sarajevo kako bi prisustvovao Međunarodnoj konferenciji za mir "Naša je budućnost živjeti zajedno - Religije i kulture u dijalogu", u organizaciji katoličke organizacije Sant'Egidio iz Rima.

Najavljeno je kako će u radu Konferencije, koja počinje danas poslijepodne, učestvovati više od četiri hiljade predstavnika crkava i vjerskih zajednica iz cijelog svijeta, a u glavni grad BiH dolaze visoki evropski dužnosnici, kao i dužnosnici niza svjetskih zemalja.