{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH razgovarat će o pozivu za odlazak u Srbiju

F
3.4.2013. u 08:33
2
3
Članovi Predsjedništva BiH razgovarat će o pozivu za odlazak u Srbiju
2
Članovi Predsjedništva BiH razgovarat će o pozivu za odlazak u Srbiju
Poziv predsjednika Republike Srbije upućen članovima Predsjedništva BiH da posjete Republiku Srbiju u aprilu 2013. godine, kao i trilateralni sastanak predsjednika BiH, Republike Srbije i Republike Turske koji bi trebao biti održan 14. i 15. maja ove godine na dnevnom redu su današnje 34. redovne sjednice Predsjedništva BiH.
Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog,
Članovi Predsjedništva BiH razmatrat će i Platformu za pregovore s Ruskom Federacijom o naplati klirinških potraživanja.

Također, Predsjedništvo će odlučiti i o prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za nekoliko sporazuma poput Okvirnog finansijskog sporazuma BiH i Razvojne banke Vijeća Evrope, Projekta razvoja zdravstvenog sektora Faza II, Sporazuma BiH i Kraljevine Norveške o provedbi Projekta "Javne službe za tržište nekretnina i Evropske integracije" te Sporazuma o saradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Moldavije u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija.

Članovi Predsjedništva odlučit će i o prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o saradnji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske te Promjeni delegacije za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o graničnim prelazima između BiH i Republike Hrvatske.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pomilovanju osuđenih osoba, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: