{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH primili generalnog sekretara VE

F
7.5.2012. u 15:24
1
0
Članovi Predsjedništva BiH primili generalnog sekretara VE
1
Članovi Predsjedništva BiH primili generalnog sekretara VE
Foto: Predsjedništvo BiH
Članovi Predsjedništva BiH primili su generalnog sekretara Vijeća Evrope Thorbjørna Jaglanda.
Razgovarano je o aktivnostima koje se u BiH provode u okviru ispunjavanja obaveza prema Vijeću Evrope, a tiču se procesa imenovanja predstavnika BiH u tijelima Vijeća Evrope te implementacije presude "Sejdić-Finci" pred junski sastanak Komiteta ministara Vijeća Evrope, koji će biti posvećen ljudskim pravima, saopćeno je iz Pres-službe Predsjedništva BiH.

Istaknuto je da u EU žele osigurati potpuno provođenje ove presude, kao i imenovanje predstavnika u tijela Vijeća Evrope, te da treba nastaviti putem napretka postignutog u BiH u prethodnom periodu.

Rečeno je da je pogodan politički moment nakon formiranja Vlade i donošenja niza zakona da se ubrza s ispunjavanjem obaveza prema Vijeću Evrope, a na putu ka EU.

Članovi Predsjedništva BiH smatraju da je BiH u prethodnih pola godine unutrašnjim dogovorom formirala Vijeće ministara, donijela neophodne zakone i da se daljim dogovorom ide ka ubrzanju puta ka EU.

Očekivanja su da će ova posjeta ubrzati ispunjavanje uvjeta prema Vijeću Evrope i iznalaženje rješenja za BiH, koje će biti u skladu sa standardima Vijeća Evrope i EU.

Sastanku je, uime člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, prisustvovao savjetnik Ljubiša Ćosić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: