{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH – Mogherini: Spremnost BiH i EU za blisku saradnju

F
23.2.2015. u 15:06
0
11
Članovi Predsjedništva BiH – Mogherini: Spremnost BiH i EU za blisku saradnju
0
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine izrazili su zadovoljstvo dolaskom visoke predstavnice EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federice Mogherini u BiH i prihvatanjem njihovog poziva.
Tokom susreta danas s Mogherini u Sarajevu, istakli su da je njena posjeta došla upravo u vrijeme pozitivnih pomaka BiH na putu integrisanja u Evropsku uniju. Naglasili su da narodi i građani BiH zaslužuju bliže veze s EU-om i prednosti koje će ovaj proces donijeti, te su izrazili spremnost za intenziviranje aktivnosti na putu ka EU.

Mogherini je zahvalila Predsjedništvu BiH za poziv da posjeti BiH. Posebno je naglasila ključnu ulogu Predsjedništva BiH u pripremi i potpisivanju Izjave kojom je BiH potvrdila neophodnost provođenja reformi u okvirima procesa pristupanja EU, te spremnost integrisanja u EU. Izrazila je zadovoljstvo do sada zabilježenim napretkom u provođenju reformi na putu ka EU i odgovornošću institucija u tom procesu.

Mogherini je naglasila kako će podrška Parlementa BiH otvoriti put za EU ka aktiviranju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su potvrdili da će nastaviti s ključnom ulogom koja je dovela do pozitivnih rezultata.

Tokom sastanka izražena je uvjerenost u napredak BiH na njenom putu ka EU, te spremnost BiH i EU za blisku saradnju u reformskim procesima koji slijede. Govoreći o reformama koje su povezane sa članstvom u EU, naglašeno je da su reforme usmjerene na stabilizaciju socijalne i ekonomske situacije u BiH, povećanje broja radnih mjesta i priliv investicija, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: