BiH
7

Ubistvo petogodišnjaka u Hadžićima: Članovi porodice Lipa se izjasnili da nisu krivi

Piše: Am. Dž.
Kuća porodice Lipa (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kuća porodice Lipa (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Pred sudskim Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu danas su se Salih Arnautović (28), te Ena (25), Emir (57) i Munira (62) Lipa izjasnili da se ne osjećaju krivima za ubistvo petogodišnjeg sina i unuka koje se u porodičnoj kući u Hadžićima dogodilo u februaru ove godine.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio Omar Mehmedbašić, advokat Ene Lipe, svi optuženi su se izjasnili da nisu krivi.

"Ovo je bilo samo ročište za izjašnjenje o krivici. Sad očekujemo suđenje gdje će se utvrđivati stepen odgovornosti svih optuženih u ovom krivičnom djelu. Pokušat ću djelovati da se utvrdi istina koliko je Ena Lipa u tome učestvovala", rekao je Mehmedbašić za Klix.ba.

Podsjećamo, dječak je u ulici Garovci u općini Hadžići pretučen u porodičnoj kući, nakon čega je podlegao 25. februara. Za njegovu smrt se terete članovi porodice. Majka Ena i očuh Salih se nalaze u pritvoru, dok su djed i nana pušteni da se brane sa slobode.

Majka i očuh, prema optužnici, terete se za ubistvo dječaka, a nana i djed za krivično djelo nasilje u porodici i nanošenje lakših tjelesnih povreda.

Očuh se tereti i za krivično djelo zapostavljanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, a majka Ena i za krivično djelo nasilje u porodici i nanošenje lakših tjelesnih povreda.