Srebrenica
0

Cirkus "Cap Carap" i ove godine u Potočarima

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Humanitarna organizacija "Seljaci pomažu seljacima - Salzburg - Bratunac" će u okviru svojih programskih aktivnosti podrške povratku i pomirenju u Bosni i Hercegovini, realizirati drugi projekat iz oblasti sociopsihološke podrške djeci kroz radionicu cirkus "Cap Carap Srebrenica 2010".

Manifestacija će se održati u Osnovnoj školi Potočari u periodu od 30. augusta do 4. septembra ove godine. Sve aktivnosti koje se budu odvijale za vrijeme cirkusa će u potpunosti biti multietničke, s ciljem poticanja i izgradnje zajedništva kod djece, te timskog rada kao garanta uspješnosti, saopćeno je iz Info centra organizacije "Seljaci pomažu seljacima".

Nakon provedenih aktivnosti na uvježbavanju djece, uzrasta od šest do 16 godina, 4. septembra bit će upriličena cirkuska gala predstava, na kojoj će djeca pokazati šta su naučila kroz šestodnevne radionice.

Austrijska humanitarna organizacija "Seljaci pomažu seljacima" s velikim uspjehom organizirala je ovakvu manifestaciju, a na završnici je bio gost i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.