Kultura
0

Djeca Srebrenice izvela cirkusku predstavu "Cap carap“

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Humanitarna organizacija "Seljaci pomažu seljacima - Salzburg - Bratunac“ je u okviru svojih programskih aktivnosti podrške povratku i pomirenju u Bosni i Hercegovini, realizovala drugi projekat iz oblasti sociopsihološke podrške djeci kroz cirkusku radionicu "Cap Carap Srebrenica 2010“.

Oko 200 djece, uzrasta od 6-16 godina, svih nacionalnosti, u prethodna četiri dana uvježbavalo je mađioničarske trikove, a danas poslijepodne , na sportskom terenu Osnovne škole Potočari, izveli su gala zabavno veče. Ovom zabavnom programu prisustvovalo je oko 400 roditelja i mještana Potočara i Srebrenice, rukovodstvo i volonteri organizacije „Seljaci pomažu seljacima“, te Željko Komšić, član Predsjedništva BiH sa porodicom.

„Drago nam je da smo u prilici da priredimo jedan ovakav zabavni program, da ujedinimo djecu raznih nacionalnosti i ovo je dio naših aktivnosti kojim pomažemo da se ovdje, poslije svega što se desilo u ratu, odvija normalan život", izjavio je dopredsjednik Organizacije „Seljaci pomažu seljacima“ Landolf Levertiera.

Komšić nije želio da daje izjave novinarima već je kratko prokomentirao da je ovo samo igra i zabava, ovo su djeca te da ne želi da se ova posjeta protumači kao predizborna kampanja.