Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa zar je ovo moguce??
Izet Džananović kaze 25.09.2012 pred kamerama da ce unaprijediti tehnologiju..... i da ce ispostovati ekoloske zahtjeve te da ce..... (pogledaj link) https://www.youtube.com/watch?v=fS_wUZV0uC8 Izete sram te bilo kao intelektualca, kao odgovornog rukovodioca, ti si obican lazov. Ozbiljni danasnji rukovodioci imaju prije svega drustvenu i ljudsku obavezu da savjesno obavljaju posao u svim segmentima a ne samo na polju stvaranj profita za firmu. Kakav si ti covjek i manager??? Isto to vazi i za politicare koji su ti dali odrijesene ruke, umjesto da te sprijece u ovom zlocinu!!!!!
Prije samo nekoliko godina u Tuzli se vodila rasprava o tome kako zaustaviti tonjenje u samom gradu.Ovi naši glupi stručnjaci su to mogli riješiti sa odlaganjem šljake u napušrenim rudnicima oko Tuzle,a kojih ima bezbroj.Sa tim bi problemi bili riješeni.Jest,ali treba uraditi šljakvode do tih bivših rudnika.Lakše je sa postoječim cjevovodima potopiti te rudnike vodom,bez ikakvih ulaganja.Koje mi imamo stručnjake na rudarskom i geološkom fakultetu u Tuzli,vidi se po ovim činjenicama.
dase I kada bi ti prebacio sljaku sa vodom ili samo vodom popunio te otvore od rudnika, Tuzla bi jos vise propala a razlog je taj sto bi voda otopila SO i tako bi se izgubila stabilnost tla sto bi uzrokovalo tonjenje i gorske udare..Malo se edukuj prije nego pocnes da pametujes..
pa ubacuju samu vodu.U tome i jeste problem.A sa šljakom je sigurnije.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Prema riječima direktora Izeta Džananovića, mještani su sami odgovorni jer.... Direktore, jesi li ti intelektualac ili......????? Ovo je zlocin prema ljudima i prirodi!!!!! Kako te nije sramota????? Pa pogledaj samo ove slike od kojih se covjek odmah moze razboliti bez udisanja smrtonosne prasine!!!!! Hoces li ti hraniti svoju djecu sa plodovima ubranim sa ovih parcela i vrtova zalijevanih vodom koju si ti zatrovao???? Ako ti i tvoji saradnici necete da rijesite ovaj problem onda spadate u kategoriju zlocinaca jer svjesno i zbog vlastitog nemara ubijate neduzne ljude!!!!!!!!!!!
lozac u termoelektrani u tuzli ima platu od 2000km. sa ostalim dodacima izadje i 2500. vatrogasac ima platu izmedju 2500 i 3000km. poslovodje su oko 3000 hiljade a ostale da spominjemo. neka njima smanje te nenormalno visoke plate, i uloze sredstva u filtere i preciscavanje otpada...
vlasti trebaju momentalno zatvoriti TE dok se ne uradi normalizacija i projekat. Ne mozemo svoje živote davati dok se drugi bogate.
Put prema Doboju, Gracanici znaci strasan vidis polja zasijana kupusom kupus ko volan od busa a pored polja tece spreca bijela od koksare,sode,TE Tuzla .....i onda vidis vreca kupusa 1,5 km ...
Meni je najžalije sto ovi ljudi na funkcijama u ministarstvima, ne kontaju da ovakvi slucajevi (izvori oboljenja) stvaraju opet trošak po državu. Znači, odgodiće trošak sa TE Tuzla, ali će ga onda prebaciti na sistem zdravstvene zaštitie. Možda oni jesnu svjesni, al' očigledno da treba malo više da se potrude.
Sta reci onda za one ljude sto sebi naprave citavu kucu od onih jeftinih elemenata koji su uglavnom od sljake.
Pazi sledece, u Tuzli, svi profesori na univerzitetu, ministri, svi oni imaju doprinos od ove ili slicnih kompanija koje uzrokuju ogromna zagadjenja. Zasto bi oni se borili protiv svog dzepa kad im je ovako fino, i sto vise ne oboljevaju oni..Tuzlanska realnost!
sad će opet tuzlaci, koji su na utakmici sloboda - sarajevo uzvikivali "Markale, Markale" ismijavajući tragediju, da kritikuju Sda i Bakira, a već 20 god na vlasti im komunjare bez morala i straha od Allaha dž.š.
nek ti imaš morala i klanjaš 5 namaza.
šta ti nije jasno?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)