Dragan Čović
0

"Cilj nam je borba protiv recesije"

SRNA
Dragan Čović
Dragan Čović
Borba sa socijalnim problemima, ekonomsko jačanje BiH i njeno izvlačenje iz globalne recesije, kao i borba za stvaranje pravne države tri su osnovna cilja u izbornoj strategiji Hrvatske demokratske zajednice BiH, izjavio je danas u Brčkom lider ove stranke Dragan Čović.

Napominjući da je nužno ekonomsko jačanje BiH i njeno izvlačenje iz privredne krize, Čović je upozorio da se nijedna ozbiljna institucija ne bavi tim problemom, zbog čega bi odmah nakon izbora trebalo da se počne sa njegovim hitnim rješavanjem da se ne bi desilo da zemlju "zahvati novi recesijski ciklus".

Govoreći o socijalnim pravima i pitanjima egzistencije, Čović je konstatovao da je u BiH mnogo građana koji su "na crvenoj crti ugroženosti".

Prema njegovim riječima, HDZ BiH nije odustao od ustavnih promjena, već su one naprotiv strateška podloga stranke i treba im pristupiti odmah nakon izbora u oktobru.

"I dalje smo uvjereni da je organizacija države kroz četiri federalne jedinice rješenje koje će osigurati potpunu jednakost za tri naroda u BiH i svakog njenog građanina", rekao je Čović prilikom proslave 20 godina od osnivanja Organizacije HDZ-a za Brčko distrikt.

On je rekao da očekuje brzo okončanje međunarodne supervizije u distriktu, što će stvoriti poruku domaćim političarima.