{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Cilj EU je stabilna, mirna i multietnička BiH"

F
3.2.2010. u 17:32
0
0
"Cilj EU je stabilna, mirna i multietnička BiH"
0
"Cilj EU je stabilna, mirna i multietnička BiH"
Dimitris Kourkoulas
Cilj Evropske unije i međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini i dalje je osiguranje stabilne, mirne i multietničke zemlje koja se nalazi na zacrtanom putu ka članstvu u EU - zajednički je stav šefa Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini ambasadora Dimitrisa Kourkoulasa i komandanta EUFOR-a generalmajora Bernharda Baira.
Kourkoulas i Bair su na sastanku u kampu Butmir istaknuli
obostranu predanost sveobuhvatnom pristupu EU, čija je namjera mobiliziranje svih instrumenata i mehanizama za podršku BiH na čvrstom putu ka Evropskoj uniji, saopćeno je iz EUFOR-a.

Sugovornici su istaknuli da je u svjetlu sigurnosne situacije u BiH Evropska unija odlučila da EUFOR nastavi izvršavati postojeći mandat, kao i da počne pružati podršku u izgradnji kapaciteta i obuci Oružanih snaga BiH.

Kourkoulas i Bair suglasni su da BiH treba ohrabriti da pokaže više političke i odgovornosti za reformski proces kako bi napredovala ka narednim fazama evropskih intergacija. EU je u tome spremna pomoći i pojačati svoj angažman, rečeno je u razgovoru.

Sugovornici su ubijeđeni da ključ za prosperitet i uspjeh BiH u budućnosti leži u većini ljudi ove zemlje koji pozitivno gledaju na nju i pokazuju entuzijazam za unutarnje reforme i međunarodne integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: