{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Čika Mišo i McDonald’s" najljepša fotografija Sarajeva

S
1.9.2011. u 11:05
0
88
"Čika Mišo i McDonald’s" najljepša fotografija Sarajeva
0
Fotografija pod nazivom "Čika Mišo & McDonald’s - Legenda Sarajeva i modernizacija" je, po odluci posjetitelja stranice www.mojaslikasarajeva.net i stručnog žirija, najbolja fotografija prijavljena na konkurst "Moja slika Sarajeva" u mjesecu avgustu 2011. Autorica fotografije je Majda Lovrenović iz Sarajeva, koja je osvojila drugu od devet mjesečnih nagrada - fotoaparat Olympus TG-310.

Konkurs "Moja slika Sarajeva" otvoren je početkom jula 2011. i za nepuna dva mjeseca je 714 autora putem web stranice www.mojaslikasarajeva.net prijavilo 2.172 fotografije. Stranica www.mojaslikasarajeva.net do sada je imala 57.172 posjete i 35.861 jedinstvenog posjetitelja (izvor: Google Analytics), dok Facebook stranica “Moja slika Sarajeva” danas ima 5.777 fanova.

Podsjećanja radi, "Moja slika Sarajeva" je projekat kojeg su pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a koji ima za cilj prezentirati sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana i njegovih posjetitelja. To je projekat kontinuiranog trajanja, koji prevashodno želi ponuditi lijepu sliku o Sarajevu, dajući tako doprinos afirmaciji Sarajeva kao turističke destinacije.

Jezgra projekta je internet natječaj za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web stranici www.mojaslikasarajeva.net, koja je dinamična, snažno povezana sa društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju moguće komentarisati i ocjenjivati putem Facebooka. Pored Facebook glasača, fotografije ocjenjuje i stručni žiri.

Kombinacijom glasanja će svakog mjeseca do aprila 2012. godine biti birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji autori će biti nagrađeni vrijednim nagradama koje je obezbijedila firma Olympus BH d.o.o. Najuspjelije fotografije bit će objavljene na www.mojaslikasarajeva.net, na Facebook grupi “Moja slika Sarajeva”, na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na web portalu www.sarajevo-x.com.

Početkom 2012. godine bit će izabrani i sveukupni pobjednici konkursa za 2011. godinu, ali i 30 najuspjelijih radova. Ti radovi će biti prezentirani najširoj publici na izložbi, koja će biti održana u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Realizaciju projekta “Moja slika Sarajeva” podržali su: USAID - SIDA Firma Project, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Olympus BH d.o.o, RSG 1 Sarajevo i www.sarajevo-x.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: