"Moja slika Sarajeva" za septembar
0

FOTO / Pobijedila fotografija "Sarajevo ‘84"

Sarajevo-x.com
Fotografija pod nazivom “Sarajevo ‘84” je, po odluci posjetitelja stranice www.mojaslikasarajeva.net i stručnog žirija, najbolja fotografija prijavljena na konkurs "Moja slika Sarajeva" u mjesecu septembru 2011. Autor fotografije je Zlatan Samardžić iz Cazina, koji je osvojio treću od devet mjesečnih nagrada - fotoaparat Olympus TG-310.
Konkurs "Moja slika Sarajeva" otvoren je početkom jula 2011. i za nepuna tri mjeseca je 829 autora putem web stranice www.mojaslikasarajeva.net prijavilo 2.615 fotografija. Stranica www.mojaslikasarajeva.net do sada je imala 71.307 posjeta i 44.288 jedinstvenih posjetitelj, dok Facebook stranica "Moja slika Sarajeva" danas ima 6.509 fanova.

Podsjećanja radi, “Moja slika Sarajeva” je projekat kojeg su pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a koji ima za cilj prezentirati sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana i njegovih posjetitelja. To je projekat kontinuiranog trajanja, koji prevashodno želi ponuditi lijepu sliku o Sarajevu, dajući tako doprinos afirmaciji Sarajeva kao turističke destinacije.

Jezgra projekta je internet natječaj za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web stranici www.mojaslikasarajeva.net, koja je dinamična, snažno povezana sa društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju moguće komentarisati i ocjenjivati putem Facebooka. Pored Facebook glasača, fotografije ocjenjuje i stručni žiri.

Kombinacijom glasanja će svakog mjeseca do aprila 2012. godine biti birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji autori će biti nagrađeni vrijednim nagradama koje je obezbijedila firma Olympus BH d.o.o. Najuspjelije fotografije bit će objavljene na www.mojaslikasarajeva.net, na Facebook grupi “Moja slika Sarajeva”, na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na web portalu www.sarajevo-x.com.

Početkom 2012. godine bit će izabrani i sveukupni pobjednici konkursa za 2011. godinu, ali i 30 najuspjelijih radova. Ti radovi će biti prezentirani najširoj publici na izložbi, koja će biti održana u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva.