Nagrada ide Maji iz Bihaća
0

FOTO / Ovo je najljepša od 1.538 fotografija Sarajeva

Sarajevo-x.com
Fotografija pod nazivom "Freedom" je, po odluci posjetitelja stranice <a href="http://mojaslikasarajeva.net/ba">MojaSlikaSarajeva.net</a> i stručnog žirija najbolja fotografija prijavljena na konkurs "Moja slika Sarajeva" u mjesecu julu.

Autorica fotografije je Maja Topčagić iz Bihaća, koja je osvojila prvu od devet mjesečnih nagrada - fotoaparat Olympus TG-310.

Konkurs "Moja slika Sarajeva" otvoren je 7. jula i za 24 dana (do 31. jula) je 487 autora putem web stranice MojaSlikaSarajeva.net prijavilo 1.538 fotografija. Stranica je za 24 dana imala 30.898 posjeta i 19.665 jedinstvenih posjetitelja, dok Facebook stranica “Moja Slika Sarajeva” danas ima 3.884 fana.

"Moja slika Sarajeva" je projekat kojeg su pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a koji ima za cilj prezentirati sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana i njegovih posjetitelja. To je projekat kontinuiranog trajanja, koji prevashodno želi ponuditi lijepu sliku o Sarajevu, dajući tako doprinos afirmaciji grada kao turističke destinacije.

Jezgra projekta je internet konkurs za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web stranici koja je dinamična, snažno povezana sa društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju moguće komentarisati i ocjenjivati putem Facebooka. Pored Facebook glasača, fotografije ocjenjuje i stručni žiri.

Kombinacijom glasanja će svakog mjeseca do aprila 2012. godine biti birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji autori će biti nagrađeni vrijednim nagradama koje je obezbijedila firma Olympus BH d.o.o. Najuspjelije fotografije bit će objavljene na MojaSlikaSarajeva.net, na Facebook grupi “Moja slika Sarajeva”, na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na web portalu Sarajevo-x.com.

Početkom 2012. godine bit će izabrani i sveukupni pobjednici za 2011. godinu, ali i 30 najuspjelijih radova. Ti radovi će biti prezentirani najširoj publici na izložbi, koja će biti održana u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Realizaciju projekta "Moja slika Sarajeva" podržali su USAID - SIDA Firma Project, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Olympus BH d.o.o, RSG 1 Sarajevo i Sarajevo-x.com.