Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Istina je da se sjednica po poslovniku o radu Doma naroda moze sazvati i odrzati na incijativu 10 delegata. Ali tih 17 delegata nemaju mandat jos, jer nije objavljen u sl. glasniku. Jednostavno. CIK ceka da svi budu izabrani. Nije CIK kriv. Sve dosadasnje zalbe upucene CIK-u je Sud odbio, a bilo ih je na desetine, tako da bi nam svima do sada trebalo biti jasno da ta institucija, zapravo, zaista radi po propisu. \"Zna se\" ko koci formiranje vlasti.
da mozda i CIK -une sjede neki \"fasisti\"? polako ali sigurno spisak \"im\" je sve duzi.... kada dode do toga da svi drugi nisu u pravu, nego samo mi....onda se zna gdje lezi problem...ili mozda ne ?
Ovaj CIK je gori od Dodika i Covica.
Ako treba da se raspadne, nek se raspadne. Samo neko bi trebao dabiti po gu..ci. kad bih se ja pitao. A mozda nije lose ni ovako. Malo trose na dnevnice, vise ce u sehari da ostane.
NEDA ČOVIĆ DA SE FORMIRA BEZ NJEGA VLAST, JOŠ MALO ĆE I ZATVOR DA IZFRADI PA ĆEMO DA PATIMO...
Nikako da shvatite da oni NISU DELEGATI dok CIK ne objavi odluku o tome u Službenom listu. Baš ste retardirani, jer je stvar jednostavna ko čep od pive. Ovako će napraviti smijuriju od države (iako ona to već jest) i odluke će, naravno, biti proglašene nevažećim. Osim toga, to je direktno kršenje Ustava i zakona, za što slijedi prijava. No, ako se mogu nekažnjeno kupovati glasovi i uzimati reket, ovo nije ništa novo - ta unitarističko-fashistička banda ionako je već prije otišla s one strane zakona.
CIK JE JEDNA ANTIBOSANSKA INSTITUCIJA. IZMIŠLJENA JE DA NEPRIJATELJI BOSNE ZAPOSLE SVOJU FAMILIJU I PRIJATELJE. MNOGO NEREGULARNOSTI TOKOM IZBORA SU AMINOVALI. TREBAMO IH SVE POTAMANITI
CİK je pod kontrolom nacionalista pe zato valjaju gluposti SDP ce formirat vlast svidjalo se to njima ili ne
Ovo je pocetak kraja federacije !!!
Pa zar bi vi, nasi federalni partneri, formirali vlast bez nas Hrvata ? Svasta, ne mogu vjerovati. Da ignorirate jedan konstitutivni narod koji vam je pomogao kad vam je bilo najteze. Narod koji je pristao da udje s vama u Federaciju i da vas hrani i nakon sto ste ga mucki napali. Pa sta vam je ? Jos su vam iz inozemstva porucili da ste pretjerali, a vi opet. A nemate izlaz na more.
Najgore u svoj ovoj \"zavrzlami\" oko saziva sjednice je to sto ce se oni doista i sastati Utvrdit ce da imaju kvorum i otpoceti s radom To sto ce sve sluzbene objave koje donesu u takvom sazivu kasnije bit proglasene nistavnima \"padat ce na ustavnom sudu\" To im ocito neznaci nista Vazno je samo izabrat sto meksu \"fotelju\"
Cuj poslovnik odjednom postao jači od Ustava federacije i izbornog zakona BiH, de ljudi ne valjajte gluposti.
Poslovnik je vrlo jasan. Sjednica se moze odrazati na nacin kako je to danas predvidjeno i uradjeno. Sve ostale tvrdnje su pokusaji da se neistinitim i politikantskim ponasanjem ucestvuje u opstrukcijama konstituisanja vlasti. Niko nema pravo da drzi u talackom odnosu narode i gradjanje F BIH, nikkava ni stranka niti institucija koja je, btw., pod ocitim politickim uticajem .
@Lalo, Tako je, u parvi si. Sjednica se po poslovniku o radu Doma naroda, clanak 6. moze sazvati i odrzati na incijativu 10 delegata. U CIK-u bi trebalo da znaju za odredbe poslovnika.
Treba odrzati sjednicu, unatoc opstrukcijama iz CIK-a Neko mora presjeci ovu agoniju i opstrukcije Covicevog HDZ-a. Sretan i uspjesan rad izabrani delegati!