{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK BiH: Ovjereno učešće 53 stranke i 24 nezavisna kandidata

A
5.6.2014. u 15:30
5
6
CIK BiH: Ovjereno učešće 53 stranke i 24 nezavisna kandidata
5
CIK BiH: Ovjereno učešće 53 stranke i 24 nezavisna kandidata
Foto: Arhiv/Klix.ba
Od ukupno 69 prijava za ovjeru političkih partija za učešće na općim izborima u oktobru, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je ovjerila 53 političke partije. Ovjerene su i 24 prijave nezavisnih kandidata, saopćio je CIK BiH.
Odbijen je podnesak kojim se traži ovjera političke partije Udar Ljevice, jer navedena politička partija nije bila registrirana kod nadležnog suda do isteka roka za podnošenje prijave za ovjeru učešća na izborima.

Ostalim političkim subjektima koji danas nisu ovjereni, Centralna izborna komisija BiH dostavit će obavještenja da u skladu sa Izbornim zakonom BiH u roku od dva dana od dana prijema obavijesti, otklone nepravilnosti prijave. Nepravilnosti se uglavnom odnose na nedovoljan broj validnih potpisa podrške, nedostatak dokaza o uplaćenoj taksi i drugo.

Pregled ovjerenih političkih partija i nezavisnih kandidata će najkasnije do sutra biti dostupan na internet stranici Centralne izborne komisije BiH  

Centralna izborna komisija BiH je odluku o ovjeri političkih partija i nezavisnih kandidata za učešće na općim izborima u Bosni i Hercegovini, zakazanim za 12. oktobar, donijela na današnjoj sjednici u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH, a nakon izvršenih provjera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: