{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK BiH: Najavljeno konstituiranje šest od deset kantonalnih skupština u FBiH

A
17.11.2014. u 12:29
0
3
CIK BiH: Najavljeno konstituiranje šest od deset kantonalnih skupština u FBiH
0
CIK BiH: Najavljeno konstituiranje šest od deset kantonalnih skupština u FBiH
Konstituirajuća sjednica u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Prema podacima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u toku ove sedmice održat će se konstituirajuće sjednice šest od deset skupština kantona u bh. entitetu Federacija BiH.
Predstavnici CIK-a BiH danas se nalaze u Tuzli gdje će na konstituirajućoj sjednici novog saziva Skupštine Tuzlanskog kantona, koja se održava u Bosanskom kulturnom centru uručiti certifikate za 35 zastupnika koji su izabrani na oktobarskim općim izborima.  

Za srijedu je, prema najavama koje su dostavljene u Centralnu izbornu komisiju BiH, planirana konstituirajuća sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK). Skupština broji 30 zastupnika. 

U Bihaću će se u četvrtak održati konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK), a u Zenici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u zgradi RMK Promet. Skupština USK broji 30 zastupnika, a Skupština ZDK 35.

Za posljednji dan ove radne sedmice, petak, najavljeno je održavanje također, dvije konstituirajuće sjednice skupština kantona. Tako će se u Goraždu održati konstituirajuća sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona koja broji 25 zastupnika, te u Širokom Brijegu konstituirajuća sjednica Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) koja broji 23 zastupnika.                    

Još uvijek nema podataka o održavanju konstituirajućih sjednica Posavskog kantona (broji 21 zastupnika), Srednjobosanskog kantona (broji 30 zastupnika), Kantona 10 - Livanjskog (broji 25 zastupnika) i Kantona Sarajevo (broji 35 zastupnika). 

Ustavni rok za održavanje konstituirajućih sjednica skupština kantona u Federaciji BiH je 10 dana od dana objave potvrđenih rezultata općih izbora. CIK BiH je 10. novembra objavio potvrđene rezultate što znači da bi svih deset kantona u FBiH svoje konstituirajuće sjednice trebalo održati do 20. novembra. 

Nema sankcija za kršenje ustavnih rokova. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: