CIK BiH: Izabrano sedam delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH

A
Anadolija
12.1.2015. u 16:09
0
5
CIK BiH: Izabrano sedam delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH
0
CIK BiH: Izabrano sedam delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon razmatranja izvještaja o ponovnom postupku raspodjele mandata, i provedenog žrijebanja za kandidatske liste koje su imale isti količnik, Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluke kojim se raspodjeljuju mandati delegatima u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.
Prema današnjim odlukama Centralne izborne komisije BiH u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su: Sanel Mušović (Bošnjak), Željko Josić (Hrvat), Drago Puzigaća (Srbin), Mile Marčeta (Srbin), Segmendina Srna Bajramović (ostali), Emir Frašto (ostali) i Rasim Kantarević (ostali). 

Odluke o raspodjeli mandata delegatima u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, danas će biti objavljene na internet stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba i smatraće se da su na taj način dostavljene svim učesnicima u posrednim izborima.

Nakon današnje raspodjele mandata, ukupno je prema utvrđenim rezultatima posrednih izbora u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrano 54 delegata i to 17 iz bošnjačkog naroda, 17 iz hrvatskog naroda, 13 iz  srpskog naroda i sedam iz reda ostalih. Nakon pravosnažnosti današnjih odluka Centralna izborna komisija BiH će potvrditi rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH i objaviti ih u službenim glasilima. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: