|

CIK: Ovjerene liste za Dom naroda FBiH i Vijeće naroda RS-a

CIK: Ovjerene liste za Dom naroda FBiH i Vijeće naroda RS-a
0
F
FENA
9.12.2014. u 15:43
0
komentara
0

dijeljenja
CIK: Ovjerene liste za Dom naroda FBiH i Vijeće naroda RS-a
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je nakon provjere ovjerila pet dostavljenih kandidatskih lista s 16 imena za izbor delegata iz Skupštine Posavskog katona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je danas iz CIK-a.
Tri liste su s imenima kandidata Bošnjaka a dvije Hrvata.

Iz reda bošnjačkog naroda, na prvoj kandidatskoj listi zastupnika Anesa Osmanovića su još imena Tahira Redžepovića i Derviša Šaćirovića, druga je samostalna lista zastupnika Mirsada Ahmetovića a treća zastupnika Senada Ahmetovića.

Za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda, na prvoj listi zastupnika Đure Delića, kandidirani su i Joso Marković, Ivo Bilušić, Ilija Ilić, Ružica Vukić, Anka Leovac, Nada Ćulap i Željko Ćošković.

Na drugoj, kandidatskoj listi zastupnika Željka Josića, iz hrvatskog naroda su osim njega kandidirani: Joso Oršolić i Marija Oršolić.

Odluke o ovjeri kandidatskih listi bit će dostavljene Skupštini Posavskog kantona radi nastavka pocedure izbora delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Nakon otklanjanja nedostataka, Centralna izborna komisija BiH danas je ovjerila i dvije kandidatske liste iz reda hrvatskog naroda i iz reda ostalih za Vijeće naroda Republike Srpske, tako da su za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske ovjerene ukupno 23 kandidatske liste na kojima su imena 78 kandidata, saopćeno je iz CIK-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.