Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ugasite se odma ako je za te pare prodajete ....
citate li vi tekst, otkupna cijena od malinara je ispod 4 KM, dok samo beraci kostaju 2 KM po kg, vise zaradjuju trgovine (koje stavljaju astronomske marze) nego proizvodjaci
Poskupila kiša !!!! E čuj 20 KM ma MRŠ P. vam materina ona pohlepna gladna !!!!!
Mahalac čitaj tekst ljubavi, takva je cijena u prodavnicama, oni je prodaju ispo 4 KM. Sađo jednu stvar želim, aBd da se ostvari, da svi nasi proizvođaći hrane prestanu proizvoditi, pa onda kudite meso iz Ugande staro 56 godina. Svi bi hranu džaba, a svaka pobuna poljoprivrednika ima podrsku kao sto je tvoj komentar. Da Bog da ti u životu imao zaradu kao ovi malinari!!!
Sad očekujem pozov od strane tebe da se bojkotuju trgovački centri, de sad na njih napadni!!!! Naravno neće niko, bitno je na seljake nagrnut i proglasavat lopovima!!!!
Znam da ima posla oko poljoprivrede, ali nije mi jasno da cjene voća moraju biti ovolike, kao u EU, nr normalno je skupo za naše standarde.
Pa gasite sta cekate hebale vas maline
Malina domacih proizvodjaca i ne vrijedi. Ne znas hoces kupiti kilu malina ili kilu pesticida.
Ovamo hebbenih 2,99EUR 200gr maline neke od prije 3 godine ubrane. Nemojte se cijeniti nece vas ni drugi cijeniti, logicno
Prošle godine je cijena otkupa bila 6-7KM.. Što nije neko rekao hajmo platit malo poreza. Državi se obraćate samo kad vam treba namiriti. A kad imate višak sebi u džep. Ista stvar sa meda rima. Uvijek ista priča. Što meni kao zanatlije država šta ne pomogne nego moram platit sve poreze i nametne.
Sve se plaća iz te cijene bajo. Ovdje je najisplativije ugasiti svaku poljo proizvodnju Bgm, to narod želi!!!!
Cijena maline , kao da je eliksir dugovječnosti
Ja neću ni da uđem u njivu ako otkup nije 80 do 100 KM po kg. Ne isplati mi se ustati iz kreveta. Apelujem na svijest kupaca da ne bih gasio...
Svake godine ista prica. Vec znamo kad ce prijetiti malinari, proizvodjaci mlijeka, psenice, voca, povrca, prevoznici, kad su obiljezavanja bitaka, zlocina, prijetnje otcjepljenjem u drzavi u raspadu. Nema price o napretku, ekon.rastu, zavrsetku autoputa
hahhhha, doprinos maline. Pa ima li iko pismen?
Cemu knjigovodstvo i racunovodstvo?! Pa lupite kazne za neosnovano bogacenje nakon cesljanja knjigovostva u firmama, i taj novac kroz razne nacine vratite narodu!
Ko god ima metar zemlje nek si posadi maline, paradajz.i sta voli jesti domace. Nakon nekoliko godina se naucis da stitis svoje voce i povrce od nametnika. Pa kad isprzis domace lukove, svoje zacine iz vrta boli glava kako je ukusno. Samo tako osjetis i znas razliku koje smece punjeno hemikalijama nam prodaju pohlepni prodavaci koji gledaju samo svoj interes. Ako nista ovim lopovima sto dizu cijene cu umanjiti lopovsku zaradu proizvodnjom svoga sa malo truda i volje jedem kvalitetno.
Ova država jeeinonpomaže malinarima,svake godine ista taktika, možda 50 km po kilogramu je ok?
Stvarni proizvođači koji propišaju krv tokom cijele godine na održavanju i branju malina vide tek 1/5 te prikazane prodajne cijene od 20KM i to BRUTTO i nezadovoljstvo je sve, osim neopravdano. Cijenu dižu lihvari koji se bave otkupom, kao i trgovine.
Evo ih opet, plac i jadikovanje.
Ma mrs, privatni biznis i drzava treba da pomaze. Ako ide ide, ako ne ide zatvori i pokusaj nesto drugo.