BiH
413

Čevra nakon fotografija azila u Hadžićima: Sramota šta se dešava sa psima, Konaković da nađe rješenje

Klix.ba
Glasnogovornik SBB-a Omer Čevra pozvao je premijera KS Elmedina Konakovića da riješi problem pasa lutalica nakon što je Klix.ba objavio vijest o tretmanu pasa u azilu kod Hadžića.

"Ovo je zaista sramota šta se dešava sa psima. Pozivam premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića da uradi nešto po ovom pitanju hitno. Ovakav odnos prema 'čovjekovom najboljem prijatelju' jednostavno nema smisla", napisao je Čevra.

Podsjećamo, u javnost su procurile fotografije azila za u Žunovnici pokraj Hadžića koje svjedoče o katastrofalnim uslovima života pasa koji su sklonjeni sa ulice. Isprva dobra odluka o kreiranju azila kako bi se ulice Hadžića učinile sigurnijim pretvorila se u udžbenički primjer kako se jedna takva ustanova ne treba voditi. Općina Hadžići fotografije je proglasila lažnima.

Čevra je kazao da su psi veliki dio životnog modela glavnog grada BiH i da ovakve vijesti uistinu uznemiriju veliki broj građana.

"Kao vlasnik dva psa, naprosto ne mogu da prihvatim da se država na ovakav brutalan način odnosi prema ovim divnim bićima. Apelujem na Konakovića da riješi ovo pitanje odmah, jer neko ko je spreman na ovakav način rješavati problem pasa lutalica, taj nema puno brige ni za građane ove zemlje", rekao je Čevra.