Odluka odbora
26

Četiri zastupnika SDS-a odlučila da će učestvovati u vlasti na nivou BiH i RS-a

Klix.ba
Obren Petrović (Foto: Klix.ba)
Obren Petrović (Foto: Klix.ba)
Gradski odbor Srpske demokratske stranke (SDS) u Doboju odlučio je da će njihova četiri zastupnika iz Izborne jedinice pet učestvovati u vlasti i na nivou BiH i Republike Srpske.

To znači da će tri zastupnika SDS-a iz izborne jedinice pet u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati skupštinsku većinu, a Obren Petrović, koji je dobio mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH, prihvatiti poziv novoizabranog člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorada Dodika za formiranje patriotskog bloka, prenosi RTRS.

SDS je na ovogodišnjim izborima u Parlamentarnoj skupštini BiH dobio tri zastupnika i to Obrena Petrovića, Mirka Šarovića i Dragana Mektića. To znači da će, ukoliko vrh stranke sankcioniše Petrovića, SDS u državnom parlamentu ostati sa samo dva zastupnika.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske SDS je dobio 16 mandata, a koliko je za sada poznato 13 zastupnika još uvijek nije odlučilo da li će podržati vladajuću strukturu u RS-u.

Inače, SDS nakon izbora potresaju unutrastranački sukobi s obzirom na to da se jedan dio funkcionera otvoreno zalaže za koaliciju SDS-a sa SNSD-om.