|

Četiri kandidata za novog reisu-u-ulemu: Zukorlić izlazi na megdan Kavazoviću

Četiri kandidata za novog reisu-u-ulemu: Zukorlić izlazi na megdan Kavazoviću
315
F
FENA
11.9.2019. u 18:06
163
komentara
315

dijeljenja
Četiri kandidata za novog reisu-u-ulemu: Zukorlić izlazi na megdan Kavazoviću Husein Kavazović i Muamer Zukorlić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pod predsjedavanjem predsjednika Sabora Islamske zajednice (IZ) u BiH Safeta Softića, danas je održana sjednica Komisije za provođenje izbora za reisu-l-ulemu na kojoj su razmatrane pristigle kandidature za reisu-l-ulemu iz osamnaest izbornih okruga, kako je i predviđeno normativnim aktima IZ u BiH, javila je MINA.
Nakon razmatranja kompletne dostavljene dokumentacije, Komisija za provođenje izbora je utvrdila da četiri kandidature za koje je dostavljena potpuna dokumentacija i koji ispunjavaju uslove za reisu-l-ulemu propisane Ustavom i normativnim aktima Islamske zajednice proslijedi Saboru IZ radi utvrđivanja liste kandidata za reisu-l-ulemu i to: Husein-ef. Kavazović; Husejin-ef. Smajić; Muamer-ef. Zukorlić i Salem-ef. Dedović.

Komisija je donijela zaključak da od kandidata zatraži dostavu pisanih programa koji će biti prezentirani na trećoj redovnoj sjednici Sabora Islamske zajednice u BiH zakazanoj za 21. septembar 2019. godine.
Prijavi grešku


Komentari (163)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...