{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cerić: O državnosti trebamo učiti od bosanskih kraljeva

F
28.9.2014. u 15:25
10
52
Cerić: O državnosti trebamo učiti od bosanskih kraljeva
10
Cerić: O državnosti trebamo  učiti od bosanskih kraljeva
Za razliku od ostalih kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ja sam svoju kampanju počeo sa Bobovca, iz Mila i Jajca, sa izvora bosanske državnosti - kazao je dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana državnog Predsjedništva BiH, sa današnjeg skupa u Milama kod Visokog.
Cerić je istakao da nije počeo ni iz džamije, ni sa mevluda, zato što poštuje autonomnost i čast Islamske zajednice.

- Islamska zajednica, posebno u vrijeme izbora, ne smije biti korištena kao krava muzara koja daje mlijeko, od kojeg se pravi kajmak, kojim se hrane političari koji ne rade preuzete zadaće i ne ispunjavaju svoje norme, kao što to moraju rudari da bi dobili svoju plaću. Ja Islamskoj zajednici mogu davati i pomagati, a nikako joj odmagati i od nje uzimati - naglasio je Cerić.

U Mile kod Visokog, dodao je, trebali bi doći svi kandidati za državno Predsjedništvo, a posebno bošnjački.

- Svjestan sam da je ovo prvi predizborni skup jednog kandidata na ovom mjestu, na šta sam ponosan, i pozivam sve kandidate za Predsjedništvo da posjete Bobovac, da dođu u Mile, da odu u Jajce i napiju se bosanske državnosti sa samih njenih izvora - rekao je Cerić.

Dodao je da će se on, kada postane član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, vratiti u Mile i na mjestu gdje su krunisani bosanski kraljevi položiti zakletvu državi, zakleti se da će čuvati suverenitet, teritorijalni integritet i ustavni poredak države Bosne i Hercegovine.

Naglasio je, također, da će pokrenuti inicijativu da 26. oktobar, dan krunidbe kralja Tvrtka I Kotromanića, bude proglašen Danom državnosti, odnosno Danom kraljeva Bosne i Hercegovine. Ured za odnose s javnošću

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: