{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cerić: Izbor je vaš – ili državnik ili podanik

F
2.10.2014. u 21:13
24
57
Cerić: Izbor je vaš – ili državnik ili podanik
24
Cerić: Izbor je vaš – ili državnik ili podanik
Mustafa Cerić (Foto: FENA)
Izbori 12. oktobra nisu obični izbori. Na njima biramo hoćemo li sadaku ili nafaku. Na njima odlučujemo ili Bosna ili ništa, ili biti ili ne biti, rekao je Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Nakon Bobovca, Mila, Jajca i Bihaća, Cerić je nastavio niz posjeta historijskim mjestima od posebnog značaja za našu zemlju i njene narode, predizbornim skupom održanim u četvrtak pored kule Huseina Kapetana Gradaščevića u Gradačcu.

- Bošnjaci moraju postati svjesni sami sebe i svoje snage i rješenja ne trebaju tražiti od Porte. Trebaju se ugledati na Huseina Kapetana Gradaščevića i pokazati odlučnost da sačuvaju svoju nezavisnost, da sačuvaju ponos i obraz svoga naroda, rekao je Cerić, osvrćući se na trenutne odnose aktuelnih bošnjačkih lidera sa Turskom.

- Odavde iz Gradačca želimo poručiti Porti, sada u Ankari, da ne dijele bošnjački narod i da ne biraju ko će nam biti prvi. Nemojte nam birati ni ulemu, ni političare, ni begove, ni age. Nemojte kavgu zametati. Mi znamo ko je u Bošnjaka državnik, a ko nije, naglasio je Cerić.

I ovom prilikom, sa mjesta od izuzetnog historijskog značaja za Bošnjake, Cerić je pozvao bošnjačke političke lidere, kandidate za bošnjačkog člana državnog Predsjedništva, kao i bošnjačke uglednike i intelektualce, da zajedno sjednu za stol i popiju kahvu.

- Pozivam ih, a vi procijenite hoće li i ko će doći. Samo jedna takva kahva vrijedila bi više od kredita Međunarodnog monetarnog fonda ili pomoći prijateljskih zemalja, zaključio je Cerić, saopćeno je iz njegovog Ured za odnose s javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: