Komentari (428)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije nego komunisti počnu tresti gaćama ovdje, na ovom lokalitetu je džamija bila skoro 400 godina, srušena je 1947 od strane režima. Vakufska je zemlja u pitanju, ne plaćate je vi niti država, i vakifi imaju pravo davati pare za šta oni hoće. Fabrike i dječije parkove tražite od države, a ne od islamske zajednice.
Ballout, bravo za komentar...
@Zilot Neka se onda pravoslavna klapa i Saborna crkva bore za to, ovo uopšte nema veze sa tim. Islamska zajednica i vakuf nisu u vezi sa Sabornom
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Bolje da obnove fasadu na toj ruznoj zgradi i srede trg ispred pozorista. Arheoloski park je zanimljiva ideja, ali izgradnja dzamije na tom mjestu - ne!
Bosna i Hercegovina je pod okupacijom! Registrujete na eRepublik - masovnu online, društvenu i stratešku web browser igru, verziju stvarnog svijeta koji vam omogućava da slijedite vaše političke, ekonomske ili vojne težnje i promijenite istoriju! Registruj se ovdje https://www.erepublik.com/en/referrer/PrdarBiH i pomozi u oslobađanju svoje zemlje!
Glupane jedan, kad otvaraju nove kladionice ne buniš se, a kada otvaraju stare džamije buniš se! Mnogo si malouman, mnogo si zaostao!!! Kladionice su te koje ti uzimaju novac, a šta ti džamija uzima? Po meni više džamija doprinosi ovome društvo, nego bilo kakva druga javna ustanova (mislim na pojedine džamije, ne na onu Kralja Fahda :D )
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Pa "naravno "džamiju šta bi drugo u tamnom vilajetu se gradilo.
U OVOM TEKSTU SE NAVODI SJEDNICA ODRZANA 29, SEPTEMBRA 2016 ??????????????????
poserem vam se ja i na crkvu i dzamiju i na arheološki park
Škopim bosnjake besplatno!
Svi mi koji smo za da se tu sagradi SINAGOGAAAAAA
Jedan od velikih problema ljudi na nasem prostoru je njihovo neznanje opcenito, i nepoznavanje jednih, drugih i trecih. A svi bi da dijele pamet. - da pameti imamo ne bi kod svega onoga sto nam je demokracija ponudila birali ove koje biramo vec cetvrt vijeka niti bi dozvolili da zivimo tako lose medjusobno se glodjuci. - Komentari ispod najbolje otkrivaju zasto nam je ovako kako je. Zastrasujuce!
Srusiti komunisticku zgradu ako je napravljena na Vakufskoj zemlji zar nije zlocin srusiti Dzamiju i zatrpati mezarje da su barem Mezarje prenijeli na drugu lokaciju,tako su samo cetnici radili do duse ..........
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳 ajmo mars svi vi na klanjanje odma istog momenta 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 necese ovaj nas narod nikad opametiti majke mi
Samo vi idite u dzamije i crkve i blejite mora da ce sa neba spasti ko i uvijek 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Katolik se ne buni kad se crkva gradi, Pravoslavac se ne buni kad se crkva gradi. Ni jedni ni drugi ništa ne govore za svoje političare, već ih kuju u zvijezde, samo Bošnji smeta dzamija, valjda što bi on radije da se kladara otvori, da ne mora hodat 100 metara do prvog bet live ili premiera, mozda i koji kafic, slabo ih ima na tom prostoru, a o "svojima" pričaju samo najgore, što će naravno prve dvije kategorije iskoristit za 3 entitet i otcjepljenje šumske, što će Bošnjo smjestit u rezervoar.
Treci entitet znacio bi uspostavu IDIL- a u jednom. To nit' vide cetnici, a nit' vide ustase. Oni koji to vide, a vladaju svijetom treci entitet ili Republiku sumsku kao dio Srbije NIKADA NECE DOZVOLITI.
Sredili smo znaci infrastrukturu, obrzbjedili ljudima poslove i obnovili sve postojeci objekte pa sad mozemo graditi vjerske objekte, ipak ih je malo u Bosni
Slazem se sa arheoloskim parkom, sa puno zelenila, sa klupama i plocom sa koje mozemo saznati istoriju arheoloskog parka. Treba nam vise zelenila. Ali opet graditi jos jednu dzamiju je previse.. Park da, ali dzamija ne. Imamo ih na svakom cosku.
taman se pripadoh da ce vam zafalit dzamija ..
Hadzi Bakirova dzamija..
Na ulasku obavezno rezanje ćune do muda.Pa da bidu pravi taralatani.
i tad bi imo vecu od tvoje :D