Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
postenjacina Cengic prica o kriminalu. Genijalno
AKUMULIRANA DOBIT JE NAJVAŽNIJA STVAR I BRANI SE ŽIVOTOM. NAročito u razgrantom duhanskom biznisu u BiH, gdje mnogi i popuše metak ! http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2016/06/u-banjaluci-ranjen-ranko-lukic-jedan-od.html
A da nije mozda "za izbore"!
za mene čuvaju
Ovih cengica ima svugdje. I gdje god da su nista ne valja. Samo sto suti 20 godina i sad je vijest kad on rise
Akumulirana dobit je floskula, te pare su potrosene kroz razne investicije i dzepove odredjenih direktora. Zato kad pricas o akumuliranoj dobiti to je pretpostavka da firma ima te pare no najcesce je to u novom repromaterijalu, investicijama. Ja nisam sreo firmu koja kaze imam 1.000.000 dobiti ocu godinu i da je usitinu ima na racunu. Zato prica da firme imaju te pare na racunima je malo suplja. Posebno jer su pare upucene u dobro znane puteve. A cengic je to trebao je pratiti ovuh godina ipak ako je tu prisutan. Recimo plate koje primaju radnici mimo redovnib primanja i sl
Ukratko , slijedi posljednji cin pljacke drzave .
Jesam li dobro shvatio? Hoće da prodaju Bosnalijek i FDS za 65 Miliona KM. A FDS trenutno na računu ima 40Mil?
Svaka čast ovom čovjeku, jedini je udario na organiziranu mafiju u krugu vrh SDA-investicioni fondovi-menadžmenti javnih preduzeća-brokeri-Komisija za vrijednosne papire. 2008. godine vlada Mustafe Mujezinovića dokapitalizirala je Sarajevo Osiguranje po 25 KM po dionici, sada ga prodaje po duplo manjoj cijeni. Neko je napravio krivično dijelo, ili Mustafa Mujezinović ili Fadil Novalić?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako povuce akumuliranu dobit onda ce se za manje novca prodati npr. FDS, a ako ostavi onda vise. U principu na istom ce ostati. To je isto da kupis stan sa 100.000 KM u sefu - u cijenu ce biti uracunat i sef.
@AS1 A kolika je vjerovatnoca da ces naplatiti dug od 500 miliona iz Libije?
@AS1 Zaista je sokantno koliko si nepismen. Kako ce dug preuzeti Vlada FBIH kad nisu jedini vlasnici kompanije. Kad se kupuje kompanija, onda se kupuju i potrazivanja i obaveze. A ovaj dug tesko da ce u bliskoj buducnosti biti naplacen jer je tamo haos - postoji dosta drzava iz kojih kompanije potrazuju novac. Zar mislis da ce bh. kompanija imati prioritet naspram zapadnih kompanija?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Puni im dzepovi pa nema gdje stat, cekaj malo da sta potrose pa ce i to pokrast, no sikiriki