Nije bio među pohvaljenima
0

Cem Varan: Kriv sam što sam spasio policajca koji nije ranjen

Sarajevo-x.com
Cem Varan
Cem Varan
Cem Varan tvrdi kako je i on trebao biti među osam Sarajlija pohvaljenih za hrabrost jer je pomogao policajcu koji je ležao kod Američke amabasade u vrijeme napada Mevlida Jašarevića.

Nakon današnje dodjele zahvalnica gradonačelnika Alije Behmena osmerici građana Sarajeva koji su pokazali hrabrost spašavajući ranjenog policajca tokom terorističkog napada na Ambasadu SAD-a u BiH, našoj redakciji javio se Cem Varan koji tvrdi kako je i on bio među građanima koji su pomagali policajcima.

''Mi smo spašavali policajca koji nije bio ranjen. Ali, kako smo mi mogli znati da li je njega pogodio metak ili nije? Zbog toga mi nismo heroji?'' pita se Cem te dodaje kako su policajcu koji nije ranjen rekli da ostane ležati.

''Morali smo mu to reći. Bojali smo se da Mevlid ne zapuca po nama jer smo ga zamolili da nas pusti da pomognemo policajcu koji je ležao'', kaže Cem koji je u našu redakciju došao u istoj zelenoj jakni u kojoj je taj dan spašavao drugog policajca.

Foto: Youtube/printscreen
Foto: Youtube/printscreen
''Meni priznanje ne treba. Ali, nemojmo ih davati onima koji nisu bili tamo. Neki koji nisu vidjeli Mevlida ispadoše hrabriji'', kaže Cem.

Kako kaže, danas je razgovarao sa predstavnicima grada koji su mu rekli kako je spisak ljudi koji su nagrađeni dostavila policija.

''Ako su već nagrađivali ljude trebali su nagraditi sve, a ne samo one koji su pomagali ranjenom policajcu. Rekli su mi kako mi koji smo bili u drugoj turi nismo hrabri'', kaže Cem.

Cem Varan u zelenoj jakni pomaže policajcu (Foto: Youtube/printscreen)
Cem Varan u zelenoj jakni pomaže policajcu (Foto: Youtube/printscreen)