Delikatna posjeta
5

Čelnik NATO-a Jens Stoltenberg uskoro u Beogradu

FENA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg posjetit će Srbiju u prvoj polovici oktobra i sastati se s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tvrde u nedjelju beogradski mediji, pozivajući se na diplomatske izvore.

Stoltenbergova posjeta je "delikatna", a zbog okolnosti u kojima će se taj susret dogoditi "ni jedna niti druga strana još ne žele" javno priopćiti detalje glede datuma, formata i tema susreta, tvrde beogradski mediji.

"Šef NATO-a je od samog stupanja na dužnost otvorio prostor za drugačiji dijalog sa službenim Beogradom", ocjenjuje agencija Tanjug.

Stoltenberg je dosad više puta "ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti", tvrde beogradski mediji, navodeći da je srbijanski šef države "u više navrata, istaknuo važnost prisustva NATO-a na Kosovu za sigurnost Srba".

Beogradski mediji navode da su Stoltenberg i Vučić "posljednji put bili u kontaktu" u subotu 29. septembra u povodu akcije specijalnih postrojbi kosovske policije (ROSU) na sjeveru Kosova, prenijela je Hina.