Čeka se odluka o početku nastave u KS, roditelji u strahu

S
Sarajevo-x.com
21.2.2012. u 13:31
0
45
Čeka se odluka o početku nastave u KS, roditelji u strahu
0
Čeka se odluka o početku nastave u KS, roditelji u strahu Foto: Sarajevo-x.com
Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo će tokom dana donijeti odluku o tome hoće li đaci od srijede biti vraćeni u školske klupe. Roditelji su zabrinuti i tvrde da djeca ne bi trebala krenuti u školu s obzirom na to da snijeg nije očišćen s trotoara, a s krovova padaju ledenice i teški snijeg koji se otapa.
Prema odluci od prošle sedmice još uvijek aktuelnog ministra Emira Suljagića, đaci u Kantonu Sarajevo bi trebali od sutra krenuti u školu, no, iz Ministarstva su saopćili da će se tokom dana konsultovati sa nadležnim službama i donijeti konačnu odluku.

Redakciji portala Sarajevo-x.com su se obratili brojni roditelji koji su istakli da naprosto strahuju pustiti djecu u školu, ukoliko takva odluka bude donesena.

Roditelji s pravom strahuju. Naime, u gradu još uvijek nisu očišćeni svi trotoari, a sigurno najveći problem je snijeg koji se otapa i pada s krovova zgrada.

Stravična nesreća se dogodila u utorak u Sarajevu u ulici Mehmeda Spahe, kada je snijeg s krova pao na automobil u pokretu i potpuno ga uništio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: