{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastava u Kantonu Sarajevo odgođena do ponedjeljka

S
21.2.2012. u 14:26
29
126
Nastava u Kantonu Sarajevo odgođena do ponedjeljka
29
Nastava u Kantonu Sarajevo odgođena do ponedjeljka
Foto: Sarajevo-x.com
Nastava u Kantonu Sarajevo je odogođena do 27. februara, odluka je Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U Kantonu Sarajevo se još uvijek nisu stekli uslovi za početak nastave u osnovnim i srednjim školama. Iako je snijeg prestao padati, veliki problem predstavljaju neočišćeni trotoari te ledenice i teški snijeg koji se otapa i pada s krovova objekata zbog čega nije moguće garantovati bezbjedan dolazak učenika do škole.

Iako su dvorišta škola očišćena, skinut snijeg sa krovova i stvoreni svi uslovi za normalno odvijanje nastave, u Ministarstvu su ipak odlučili da se đaci u školske klupe vrate u ponedjeljak, 27. februara.

Pitanje nadoknade propuštenih časova će biti riješeno na adekvatan način i u najboljem interesu djece, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.

Režim rada vrtića u sastavu JU Djeca Sarajeva vraćen je u uobičajeno stanje odnosno od ponedjeljka 20. februara svi vrtići osim vrtića "Skenderija" i "Slavuj" su u terminu od 06.30 do 17.00 sati na raspolaganju roditeljima za boravak njihove djece, a vrtić "Mašnica" će početi sa redovnim radom od srijede 22. februara.

Ministarstvo je preporučilo Univerzitetu u Sarajevu, odnosno fakultetima, da svoj rad u narednom periodu prilagode vremenskim uslovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: