Burne reakcije
2

Ceca otkrila da joj je vožnju iznad Banje Luke ponudio direktor Helikopterskog servisa RS

Klix.ba
"Nisam došla u Banju Luku helikopterom", kazala je u izjavi za list Kurir srbijanska folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović nakon što je njen snimak na društvenim mrežama izazvao buru reakcija u našoj zemlji. Ipak, otkrila je da joj je vožnju iznad grada ponudio direktor Helikopterskog servisa RS-a.

"Pošto sam dio sredstava uplatila u humanitarne svrhe u Republici Srpskoj, moj dugogodišnji prijatelj Boban Kusturić je predložio da nas provoza iznad Banje Luke. To je jedina istina. Također, vratila sam se u Beograd svojim autom", rekla je Ražnatović i optužila medije za tendencioznost.

Boban Kusturić je pilot i direktor Helikopterskog servisa RS iz kojeg su danas saopćili da Cecu nisu svojom letjelicom dovezli u Banju Luku, ali su potvrdili da su je 31. decembra 2017. vodili u vjerovatno panoramsko razgledanje grada. Kao razlog su naveli "znak zahvalnosti za humani gest koji je najavila".

Opozicione stranke od Vlade RS-a i kabineta predsjednika tog entiteta zahtijevaju odgovor na pitanje na koji će tačno način biti opravdano trošenje novca građana za ovaj let i korištenje helikoptera nazivaju zloupotrebom servisa.

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) podsjetili su da se Vlada RS u augustu prošle godine zadužila za 9,4 miliona KM za kupovinu novog helikoptera.

"Kreditno zaduženje za novo vozilo Helikopterskog servisa platit će građani. Pitamo Vladu RS trebaju li građani plaćati privatna putovanja pojedinaca iz svojih već odavno praznih džepova", stoji u saopćenju SDS-a.