BiH
0

Čavić: Prioritet otvaranje radnih mjesta

SRNA
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Nosilac liste NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Dragan Čavić izjavio je da prioriteti vlasti nakon izbora 12. oktobra moraju biti otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje troškova javne urpave u Republici Srpskoj.

Čavić je sinoć na predizbornom skupu u Modriči rekao da će NDP i stranke okupljene u Savezu za promjene, ukoliko pobijede, reformisati Penzijsko-invalidski i Fond zdravstvenog osiguranja i donijeti zakone koji će omogućiti lakše poslovanje.

"Dolaskom na vlast Savez za promjene će raditi na poboljšanju uslova za rad domaćih i stranih investitora, uključujući i ruske, kojima će pomoći u poboljšanju pozicije na tržištu cijele BiH", rekao je Čavić.

On je naglasio da će Savez za promjene ruskim partnerima, većinskim vlasnicima naftne industrije u RS-u, pružiti maksimalnu pomoć da se proizvodi Rafinerije nafte Brod i Rafinerije ulja Modriča plasiraju i na teritoriji Federacije BiH.

Čavić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom izbornog procesa i pozvao građane da bez straha izađu na izbore, a političke subjekte da u mirnoj i demokratskoj atmosferi provedu ostatak predizborne kampanje, dan izbora i formiranje vlasti.

Na tribini u Modriči predstavljeni su kandidati NDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH i kandidati sa liste NDP-a za Narodnu skupštinu RS-a.

Nosilac liste kandidata NDP-a za Narodnu skupštinu RS-a iz Izborne jedinice četiri Jovica Radulović rekao je da se Modriča suočava sa takozvanom bijelom kugom, nedostatkom radnih mjesta za mlade, partijskim zapošljavanjem, uništavanjem sportskih kolektiva i strahom za egzistenciju, posebno porodica stradalih u poplavama.