BiH
6

Čavić: Prioritet otvaranje novih radnih mjesta

SRNA
Dragan Čavić
Dragan Čavić
Nosilac liste NDP-a u za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Dragan Čavić izjavio je danas u Banjoj Luci da bi prioritet nove vlasti u RS trebalo da bude otvaranje novih radnih mjesta.

"Paralelno s tim neophodne su ozbiljne uštede u javnoj potrošnji i rekonstrukcija policije. Policija mora da bude osposobljena za validno provođenje istraga, a potrebno je i formiranje posebnog odjeljenja za suzbijanje kriminala i korupcije", rekao je Čavić.

On je na javnoj tribini NDP-a u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Rosulje ocijenio da je ekonomska situacija u RS veoma teška.

"Moraju da budu vraćena boračka prava, da bude stimulisan realni sektor i reprogramiran postojeći dug RS", rekao je Čavić.

Kandidat koalicije NDP–PDP za Predstavnički dom parlamenta BiH Momčilo Novaković istakao je da je potrebno obnoviti jedinstvo srpskih predstavnika u institucijama BiH.

"U Sarajevu moramo stvarati prijatelje, jer put ka EU nije moguć bez prijatelja u međunarodnoj zajednici", rekao je Novaković.