{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavara pisao Novaliću: Do kraja godine riješite pitanje smještaja ureda predsjednika

1.12.2015. u 10:44
7
42
Čavara pisao Novaliću: Do kraja godine riješite pitanje smještaja ureda predsjednika
7
Čavara pisao Novaliću: Do kraja godine riješite pitanje smještaja ureda predsjednika
Villa Braun (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je pismo premijeru Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću i Vladi Federacije BiH da se najdalje do kraja 2015. godine osigura preseljenje ureda predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH u prostor u vlasništvu Vlade Federacije BiH ili u prostor s mogućnošću korištenja bez plaćanja zakupnine.
Naime, Čavara navodi da je uredima predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH odobren boravak u zgradi Predsjedništva BiH do iznalaženja trajnog rješenja, a najduže do kraja 2015. godine. Ovakvu odluku donijelo je Predsjedništva BiH na 4. redovnoj sjednici, održanoj 3. marta 2015. godine.

Kao moguće rješenje ranije je spominjano preseljenje u Villu Braun (bivša zgrada Ambasade SAD-a), ali su tu Čavarinu ideju odbacili potpredsjednici FBiH.

Ideja da se uredi predsjednika i potpredsjednika FBiH presele u zgradu Privredne banke neprihvatljiva je za Čavaru jer bi to značilo plaćanje iznajmljenih prostora.

Vlada Federacije BiH osigurala je 100 hiljada KM iz tekućih rezervi za smještaj predsjednika Federacije BiH, dok je ranije zaključeno da je za adaptaciju Ville Braun za sva tri kabineta čelnika FBiH potrebno najmanje 296.346,57 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: