{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Casey: Ako ne bude napretka, šansa BiH za status kandidata u EU će nestati

8.1.2013. u 15:04
69
11
Casey: Ako ne bude napretka, šansa BiH za status kandidata u EU će nestati
69
Casey: Ako ne bude napretka, šansa BiH za status kandidata u EU će nestati
Nigel Casey
Prethodna godina bila je ekonomski izuzetno loša za BiH i politički turbulentna. Bh. građani su doživjeli niz razočarenja u svoje političke predstavnike.
"Najveće razočarenje je bilo propuštanje mogućnosti da se iskoristi prednost političke prilike do koje se došlo početkom 2012.godine, kao i dobre volje zemalja EU, kako bi se postigao stvarni napredak ka članstvu u EU. Sa druge strane, ne jedan, nego tri državna budžeta su usvojena u 2012. godini i postignut je sporazum sa MMF-om, a to su sve važna postignuća koja su stabilizirala međunarodni kreditni rejting BiH i spriječila ozbiljnu fiskalnu krizu", smatra Nigel Casey, ambasador Velike Britanije u našoj zemlji.

Britanski ambasador upozorava da se bh. lideri u ovoj godini moraju imati jasne prioritete ka napretku zemlje ka EU.

"Godinu pred nama, 2013., vidim kao trenutak istine za Bosnu i Hercegovinu u smislu njene evropske budućnosti: Da li su sadašnji politički lideri ozbiljni po pitanju članstva u EU ili imaju drugačije prioritete? Ako se hitno ne postigne napredak, šansa BiH da dobije status zemlje kandidata za EU u 2014. godini će nestati", kazao je Casey za Klix.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: