BiH
576

Ćamil Duraković izgubio utrku za načelnika Srebrenice

Piše: A. B.
Ćamil Duraković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ćamil Duraković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prema informacijama koje dolaze s terena Ćamil Duraković definitivno gubi načelničku poziciju u Srebrenici.

Prema podacima iz izbornog štaba kandidata Mladena Grujičića, zajednički kandidat srpskih stranaka u Srebrenici je osvojio 2.600 glasova više od Ćamila Durakovića.

Duraković očekuje glasove poštom i osobe koje su glasale u odsustvu. No, poštom i u odsustvu Duraković je dobio oko 2.200 glasova, što je nedovoljno.

Za Klix.ba je iz više izvora potvrđeno da ne postoji matematika kojom bi Duraković neutralisao prednost Grujičića.

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica večeras nije želio davati konkretne rezultate, ali je kazao kako će glasovi u odsustvu i putem pošte odlučiti u tijesnoj borbi. Prema njegovim riječima, još uvijek se čekaju rezultati iz odsustva gdje je glasalo 1.700 ljudi i putem pošte 1.600 ljudi.

"Riječ je o ukupno 50 posto od ukupnih glasova u Srebrenici i mislim da će oni presuditi u tijesnoj borbi u Srebrenici. Oni svoju pobjedu baziraju na redovnim biračkim mjestima, međutim bez glasova u odsustvu se ne može ništa. Danas smo u gradu mogli primijetiti tri puta više vozila sa srbijanskim oznakama, a građani koji su iz Srbije došli u Srebrenicu samo glasati, nažalost, igraju veliku političku odluku kada su u pitanju izbori", kazao je Duraković i dodao kako imao sumnjivih rezultata, ali da je o njima rano govoriti.

Mladen Grujičić (Foto: Mladen Kojić)
Mladen Grujičić (Foto: Mladen Kojić)

Mladen Grujičić, zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika Općine Srebrenice na lokalnim izborima, izjavio je na press konferenciji kako ubjedljivo vodi protiv aktuelnog načelnika, da je osvojio 3.553, a Duraković 660 glasova.