Uz dogovor sa sindikatom
51

Butik u zgradi Vijeća ministara otvoren bez naknade

Piše: N. Jamaković
Foto: Forum Klix.ba
Foto: Forum Klix.ba
Nakon što smo objavili vijest o butiku koji već nekoliko dana radi u Zgradi prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine, u kojoj su smještena pojedina ministarstva Vijeća ministara BiH, dobili smo odgovor i od Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine.

"Na zahtjev Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskih vlasti i javnih ustanova BiH dopušteno je, da se u dijelu hola Zgrade prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine, izloži određeni broj odijevnih artikala i predmeta od galanterije, u periodu od par dana, i to od strane prodavača s kojima Sindikat ima ugovor o kupovini roba na rate, kako bi se izašlo u susret zaposlenicima institucija BiH", naveli su iz Službe.

Napomenuli su da je dio prostora u kojem se odvija prodaja ustupljen bez naknade te da se time ne ometa redovno odvijanje rada institucija u navedenom objektu. Firma koja je dobila saglasnost za butik je Adi Pro iz Zenice, a to nije prvi put da se na ovaj način prodaje roba u zgradi Vijeća ministara, budući da su i ranije pojedine firme na sličan način prodavale tu svoje proizvode.