"Posao loše ide"
0

FOTO / U butiku u zgradi Vijeća ministara prodaje se odjeća i obuća na rate

Piše: N. Jamaković
U prizemlju Zgrade grčko-bosanskog prijateljstva, u kojoj se nalaze pojedina ministarstva Vijeća minista ra BiH, od prošle sedmice smještena je dobro opremljena trgovačka radnja odjevnih predmeta, obuće i kožne galanterije...
Foto: Forum Klix.ba
Foto: Forum Klix.ba
U butiku smo se raspitali o cijenama te firmi koja ga je opremila u zgradi Vijeća ministara. Ljubazne radnice su nam kazale da su tu od prošle sedmice te da će ostati još dan ili dva, budući da im, kako kazaše, posao i ne ide najbolje.
Foto: Forum Klix.ba
Foto: Forum Klix.ba
"Prodaja ide slabo, tako da nećemo još dugo ostati", kazale su radnice. Roba uglavnom nije posebnog kvaliteta, no pojedine cijene dosežu i nekoliko stotina maraka. Muške dukserice su oko 120 KM, ženski i muški džemperi i majice koštaju od 60 KM, pantalone su oko 100 KM, ali ima i odjevnih predmeta i obuće koja košta i nekoliko stotina maraka.
Foto: Forum Klix.ba
Foto: Forum Klix.ba
Inače, ovaj butik je u zgradu Vijeća ministara dopremila firma Adi Pro iz Zenice, koja je "aranžman" završila posredstvom sindikata. "I ranije smo ovako prodavali robu, nakon što sve dogovorimo sa sindikatom firme. Bili smo u Energoinvestu, RTV domu, kao i drugim državnim firmama", kazale su nam radnice, dodajući kako je ovaj način prodaje povoljan za radnike, budući da robu mogu kupovati i na rate.

Adi Pro, međutim, nije jedina firma koja je prodavala robu u zgradi Vijeća ministara, i ranije su tu dolazile druge firme koje su prodavale svoje proizvode.