|

FOTO
/
U butiku u zgradi Vijeća ministara prodaje se odjeća i obuća na rate

U butiku u zgradi Vijeća ministara prodaje se odjeća i obuća na rate
0
Piše: N. Jamaković
12.11.2012. u 15:26
40
komentara
0

dijeljenja
U prizemlju Zgrade grčko-bosanskog prijateljstva, u kojoj se nalaze pojedina ministarstva Vijeća minista ra BiH, od prošle sedmice smještena je dobro opremljena trgovačka radnja odjevnih predmeta, obuće i kožne galanterije...
Foto: Forum Klix.ba Foto: Forum Klix.ba

U butiku smo se raspitali o cijenama te firmi koja ga je opremila u zgradi Vijeća ministara. Ljubazne radnice su nam kazale da su tu od prošle sedmice te da će ostati još dan ili dva, budući da im, kako kazaše, posao i ne ide najbolje.

Foto: Forum Klix.ba Foto: Forum Klix.ba

"Prodaja ide slabo, tako da nećemo još dugo ostati", kazale su radnice. Roba uglavnom nije posebnog kvaliteta, no pojedine cijene dosežu i nekoliko stotina maraka. Muške dukserice su oko 120 KM, ženski i muški džemperi i majice koštaju od 60 KM, pantalone su oko 100 KM, ali ima i odjevnih predmeta i obuće koja košta i nekoliko stotina maraka.

Foto: Forum Klix.ba Foto: Forum Klix.ba

Inače, ovaj butik je u zgradu Vijeća ministara dopremila firma Adi Pro iz Zenice, koja je "aranžman" završila posredstvom sindikata. "I ranije smo ovako prodavali robu, nakon što sve dogovorimo sa sindikatom firme. Bili smo u Energoinvestu, RTV domu, kao i drugim državnim firmama", kazale su nam radnice, dodajući kako je ovaj način prodaje povoljan za radnike, budući da robu mogu kupovati i na rate.

Adi Pro, međutim, nije jedina firma koja je prodavala robu u zgradi Vijeća ministara, i ranije su tu dolazile druge firme koje su prodavale svoje proizvode.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...